У Черкасах вперше в Україні почнуть навчати педагогів STEM-освіти

27.09.2017
У Черкасах вперше в Україні почнуть навчати педагогів STEM-освіти

У Черкаському навчально-тренінговому центрі STEM-освіти. (Фото надане прес-службою Черкаської ОДА.)

Перший в Україні навчально-тренінговий центр STEM-освіти, у якому педагогів області навчатимуть новацій, запрацював у Черкасах.
 
 
Відкрили його на базі Черкаського інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.
 
 
Як повідомили «Україні молодій» у Черкаській облдержадміністрації, STEM-освіта передбачає інтегроване вивчення наук, технологій, технічної творчості та моделювання.
 
 
Тож для такої роботи центр оснастили по-сучасному, обладнавши всім необхідним кабінети робототехніки, тренінговий і ресурсний центри, навчальні аудиторії.
 
З обласного бюджету на це спрямували понад мільйон гривень.
 
За словами голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, ще кілька років тому влада області разом з освітянами взяли курс на новації. 
 
«Адже розуміємо, що школа, в якій є лише дошка та крейда, де навчають, як звикли роками, — це вчорашній день. Дітям там нецікаво. А впровадити сучасні технології в освітній процес, якщо ними сповна не володітимуть учителі, неможливо. Бо саме вони мають стати агентами змін. Тут наша мета незмінна: виховати успішну дитину», — наголошує Юрій Ткаченко.
 
Він каже, що Черкаська область стала першою в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою Lego Education. Тут також створюють інноваційні школи у районах. 
 
До речі, на двох факультетах Черкаського державного технологічного університету вивчатимуть робототехніку. Це також спільна ініціатива обласної влади та керівництва вишу.