Окупанти на Донбасі почали гатити на всіх напрямках

26.09.2017
У районі проведення бойових дій увечері й уночі в неділю знову було неспокійно: російсько-окупаційні угруповання не припиняли обстріли наших позицій на всіх напрямках, повідомили в прес-центрі штабу АТО.
 
На маріупольському напрямку основна активність ворога традиційно припала на ділянку фронту Павлопіль — Широкине.
 
Гаряче було й на приморському напрямку — наприкінці доби загарбники двічі з гранатометів і великокаліберних кулеметів били по укріпленнях Української армії поблизу Водяного та Гнутового.
 
На донецькому на­прям­ку з цієї ж зброї окупанти двічі відкривали вогонь на підступах до Світлодарська, а в районі Авдіївки та шахти Бутівка працювали ворожі вели­кокаліберні кулемети.
 
Противник про­довжує дотримуватися тактики одночасного обстрілу кількох українських опорних пунктів, проте важке озброєння не застосовує.
 
Окрім цього, збройні інциденти сталися в Мар’їнці та Старогнатівці. 
 
За уточненими даними, на луганському напрямку близько 17-ї години бойовики розпочали обстріл із гранатомета та стрілецької зброї опорного пункту сил АТО біля Новозванівки.
 
Наші військові справедливо відповіли ворогу. Крім того, на цьому ж напрямку бойовики застосовували гранатомети неподалік Кримського, Донця та Валуйського.
 
Сумарно там сталося п’ять перестрілок між окупантами та нашими військовими.
 
При цьому застосовували тільки легке озброєння, а тривалість ворожих обстрілів коливалася від 15 до 45 хвилин.
 
Загалом за добу незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир’я.
 
Під час 18 обстрілів, коли виникала загроза життю наших військових, сили АТО відривали вогонь у відповідь.
 
Унаслідок бойових дій двоє українських бійців отримали поранення, втрати ворога уточнюють.
 
Упродовж останнього тижня моніторинг СММ ОБСЄ засвідчує, що озброєння та військову техніку з боку ОРДО та ОРЛО розміщують iз порушенням лінії відведення важкого озброєння.
 
Це, насамперед, реактивні системи залпового вогню, самохідні та буксирувані артилерійські установки, танки та міномети.
 
Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії ОРДО та ОРЛО вкотре демонструють стійке небажання дотримуватися Мінських домовленостей і взятих на себе зобов’язань у рамках Тристоронньої контактної групи щодо дотримання «шкільного» режиму тиші по всій лінії розмежування сторін.
 
А ще свідчать про зацікавленість окупантів у подальшому загостренні конфлікту на Донбасі.
 
Тим часом голова Державної думи РФ Бориса Гризлов назвав «даремним кроком» отримання летальної зброї Україною від США. У РФ вважають, що цей крок iз боку наших заокеанських союзників не допоможе Україні вирішити конфлікт на Донбасі.