Українець Ілля Марченко виборов титул переможця «Челленджеру»

26.09.2017
Українець Ілля Марченко виборов титул переможця «Челленджеру»

Ілля Марченко виграв «Челленджер» у Ізмірі та наблизився до «топ-200» рейтингу АТР. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Через травму половину сезону Ілля Марченко провів поза кортом: як наслідок — місце у третій сотні рейтингу АТР та статус третьої ракетки України, хоча не так давно слідом за лідером вітчизняного тенісу Олександром Долгополовим значився представник Донеччини другим тенісистом країни.
 
 
Як часто буває в таких ситуаціях, повертатися на попередні рейтингові позиції тенісистам доводиться через скромні турніри серії «Челленджер». І Марченко  не виняток.
 
 
Успішно відігравши в Ізраїлі за збірну України матчі Кубка Девіса, Ілля перебрався до турецького Ізміра, де впродовж минулого тижня виборов титул переможця «Челленджеру» з призовим фондом 64 тисячі євро.
 
 
Зрозуміло, що суперничати на хардових кортах Ізміра нашому співвітчизнику випало з маловідомими в тенісному світі опонентами, далекими від рейтингових позицій у АТР. 
 
Утім одного із суперників, з яким Марченку випало змагатися в півфіналі, «темною конячкою» для українських шанувальників тенісу аж ніяк не назвеш.
 
Не так давно представник Казахстану Олександр Недовєсов виступав під українським прапором.
 
Утім в останні роки уродженець Алушти представляє саме Казахстан. Власне його півфінальний поєдинок в Ізмірі з Марченком завершився достроково.
 
Програвши перший сет 3:6, у другому за рахунку 1:0 на користь українця Недовєсов відмовився продовжувати боротьбу.
 
У фінальному поєдинку Марченку протистояв француз Стефан Робер.
 
У чвертьфінальному матчі Іллі також опонував представник Франції — й Садіо Думбія ледве не відправив нашого співвітчизника додому — 6:7 (3:7), 6:2, 7:6 (9:7).
 
У випадку з Робером Іллі в першому сеті також довелося грати тай-брейк, утім його підсумок, як і результат другої партії, були на користь українця — 7:6 (7:2), 6:0.
 
З огляду на скромний статус змагань, в Ізмірі Марченко розжився 9200 євро призових та незначними 80 заліковими балами, котрих вистачило лише для того, аби наблизитися до «топ-200».
 
Хоча, в цілому, одним махом наш тенісист здійснив доволі вражаючий стрибок на 65 сходинок.
 
Зрештою, сезон на цьому не закінчується й у Марченка ще буде можливість покращити своє місце в рейтингу АТР.
 
А от позиції прими українського тенісу Еліни Світоліни в жіночому табелі про ранги значно кращі.
 
За результатами минулого тижня стало відомо, що наша тенісистка — третя ракетка планети — гарантовано візьме участь в підсумковому турніру року WTA.
 
Окрім Світоліної, до Сінгапуру наприкінці жовтня також приїдуть лідер жіночого тенісу Гарбіньє Мугуруса, Сімона Халеп, Кароліна Плішкова, Каролін Возняцьки та Вінус Уїльямс. Тоді як дві путівки все ще залишаються вакантними.