«Пурген» у Раді: замість працювати депутати прагнуть «отруїти» журналістів

22.09.2017
Показавши на відкритті сесії нові дизайнерські вбрання, народні депутати України ніяк не бажають продемонструвати ще й готовність до роботи.
 
Поточний тиждень у цьому відношенні є особливо провальним.
 
Прогули народних обранців стали настільки масовим явищем, що зашкодили у вівторок результативному розгляду судової реформи.
 
З майже 5 тисяч поправок до судового пакета законів парламентарії не змогли ухвалити жодної — через майже тотальну відсутність у сесійній залі. 
 
Мабуть, саме через це спікер ВР Андрій Парубій і попередив колег, що у четвер засідання Ради не закриється доти, доки не буде розглянуто пенсійну реформу.
 
Крім цього, керівництво Ради не втрачає надії «добити» також i судову реформу, котра також є на порядку денному.
 
Власне, зміни у судовій царині депутати розглядають уже не один пленарний тиждень, і це при тому, що, згідно з регламентом, розгляд одного законопроекту може тривати довше, ніж одне засідання, але не може перериватися розглядом інших питань.
 
Але якраз «інші питання» й хвилюють членів парламенту найбільше.
 
Як повідомило видання «Главком», Комітет iз питань Регламенту Верховної Ради розглянув напередодні звіт Управління справами про використання коштів парламенту в першому півріччі.
 
Проте ледь не ключовою темою засідання народних депутатів стала діяльність журналістів. На них, як виявилося, народні обранці дуже злі.
 
Так, Ірина Єфремова з «Народного фронту» закликала обмежити час перебування представників ЗМІ в їдальні Верховної Ради, оскільки вони проводять там більшу частину часу.
 
Мовляв, представники ЗМІ «не дають нормально поїсти і поспілкуватися з колегами».
 
Інший депутат, Олег Купрієнко, підтримав колегу невдалими жартами на кшталт пропозиції додавати «пурген» у їжу журналістам.
 
Тих же, кого не вдасться отруїти «пургеном», просто не пускатимуть до парламенту, де на сьогодні зареєстровано більше 4000 представників ЗМІ.
 
Цю армію парламент планує суттєво скоротити, зокрема й через обмеження для фрілансерів.
 
Одна з пропозицій, яка звучала, пускати до парламенту лише штатних журналістів. При цьому для останніх пропонується впровадити дрес-код. 
 
Чим завершиться історія з «репресіями» проти медіа, поки що невідомо, натомість відомо про інше.
 
Коли ми готували цей номер до друку, парламентарії  ще торгувалися зі спікером через формат роботи.
 
Жертвувати перервами заради пенсіонерів їхні делегати в Раді відмовлялися навідріз. Що ж до суті реформи, то до неї руки не дійшли до другої половини дня.