ЕКСПЕРТиза чи діагноз?

20.09.2017
Кремлівські пропагандисти сьогодні не гребують нічим, витягують на світ Божий різних оракулів, ясновидців, шаманів, пророків, які в усьому вихваляють Росію, стверджуючи, що вона буде великою та могутньою і стане володаркою світу.
 
А бідну Вангу, яка давно вже відійшла в засвіти, використовують як головного «пропагандиста», ніби вона ще в 90-ті роки минулого століття напророкувала, що все загине і тільки залишиться слава великого Володимира (натяк на Путіна).
 
Та що там говорити про різних провидців — он на хвилях телеефіру розкошує один із визначних «спеців» по Україні — Ігор Беркут*.
 
«Беркут» — це його псевдонім, а справжнє прізвище — Гекко. Ось оцей «експерт» і заявляє, що Україна невдовзі розпадеться на шматки, Кличко, Яценюк і Порошенко втечуть за кордон, президентом Західної України стане Олег Тягнибок, а в її склад увійдуть шість областей, правда, три області попросяться назад в Україну, й Україна як незалежна держава складатиметься з цих трьох областей.
 
Журналіст, який брав інтерв’ю у Беркута, запопадливо вітав його, тобто Гекко, з набуттям громадянства Ізраїлю і спитав, як його тепер величають на новій батьківщині.
 
«Експерт» відповів, що має громадянство кількох країн, а його прізвище пишеться тепер через дефіс — Бер-Кут (також наголосив, що від жодного громадянства не відмовився, але про це — згодом).
 
«Найцікавіше» в цьому інтерв’ю, що пан Бер-Кут стверджував, ніби в Ізраїлі й Україні — один народ, у цих народів багато спільного, а на територіях шести областей України — Одеської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Кіровоградської — потрібно створити «новий Єрусалим», який веде своє начало від хозарського каганату, і це, мовляв, історична область.
 
Зазначимо, що Бер-Кут очолює комісію, яка ставить своїм завданням довести кількість жителів України до 8 мільйонів, і, мовляв, самі українці хочуть цього, бо ж краще заможно жити в країні з нечисленним населенням, як у Швейцарії, ніж із 42 мільйонами у злиднях.
 
Також Гекко пропонує виселити решту українців у район Хатанги, де вони творитимуть для себе райське життя.
 
А от на керівні посади «головний спец» по українцях не радить ставити «аборигенів», щоб не було корупції, а для запобігання цьому призначати керівниками поляків чи євреїв — тоді точно можна уникнути хабарництва і протекціонізму.
 
А ось тепер відкриємо завісу, чому цей «добродій» не відмовляється від громадянства України.
 
Бо, за його словами, доведеться позбавляти громадянства всю верхівку української влади, чиновництва, депутатів.
 
І от такі нісенітниці Бер-Кут може городити годинами, засмічуючи наш медіа-простір та мізки невибагливих слухачів/глядачів. 
 
*Ігор Віталійович Гекко (нині Беркут) — керівник партії «Велика Україна». Народився в м. Сіверськодонецьк Луганської області.
 
Після закінчення школи навчався в Московському вищому загальновійськовому командному училищі, згодом був командиром розвідвзводу, добровільно пішов служити в Афганістані.
 
Після розпаду СРСР, за програмою для колишніх військових, отримав грант на навчання в США і Росії, завдяки чому здобув фінансову освіту, згодом зі своїм американським партнером Грегорі Ноулом Стьюдером зареєстрував у Казахстані АТ TEXAKABANK (Ред.).  
 
Віталій БУЛАВКО, журналіст, пенсіонер 
Київ