Американське видання звинуватило Росію в організації антимігрантських мітингів у США

13.09.2017
Журналісти американського видання The Daily Beast звинуватили Росію в організації акцій протесту проти мусульман та іноземних мігрантів у США.
 
Як стверджують співробітники видання, оперативники російських спецслужб організовували і просували у соцмережах фейкові групи, присвячені антимігрантським мітингам у США.
 
Для прикладу автори розслідування наводять антимусульманські протести в Айдахо, що пройшли в серпні 2016 року. 
 
За словами колишнього агента ФБР і фахівця по Росії Клінта Уоттса, протести проти мігрантів і мусульман — це «наступний крок» на шляху збільшення російського впливу на США.
 
«Мета — це зміна поведінки [американських користувачів]. Дуже просто примусити когось розповсюджувати російську пропаганду, а потім змусити людей робити це в реальності», — наголосив він.
 
Представник «Фейсбуку» підтвердив, що адміністрація заблокувала кілька схожих співтовариств, які нібито просувалися російськими агентами за допомогою внутрішньої реклами в соціальній мережі.
 
А на початку вересня адміністрація «Фейсбуку» запідозрила Росію в проведенні кампанії з посилення політичних розбіжностей під час передвиборчої президентської гонки в США в 2016 році.
 
Всього в мережі було виявлено 470 фальшивих акаунтів, через які з червня 2015-го по травень 2017 року московські агенти «промивали мізки» американським громадянам.