Ворог снарядів не шкодує: окупанти активізувались на Приморському напрямку

13.09.2017
Надвечір у понеділок у зоні бо­йових дій основна активність бойовиків фіксувалась на Приморському напрямку, зазначили у прес-центрі штабу АТО.
 
Тут після 18-ї години російські окупанти з мінометів калібру 82 міліметри били по наших позиціях поблизу Гнутового та Талаківки.
 
Крім того, біля Талаківки бойовики ввечері і вночі декілька разів використовували стрілецьку зброю та відкривали вогонь із гранатометів та озброєння БМП.
 
Неспокійно було й біля Водяного, що вже декілька днів поспіль перебуває в епіцентрі вогневого протистояння.
 
Наприкінці доби тут бойовики тричі обстріляли наші опорні пункти з великокаліберних кулеметів.
 
Також під вогнем противника опинились українські укріплення у районі Лебединського, Павлополя та Старогнатівки.
 
На Донецькому напрямку ввечері ворог двічі обстрілював із гранатометів і великокаліберних кулеметів наші позиції в Авдіївській пром­зоні, у якій постійно ведуться бойові дії. З гранатометів найманці били по українських захисниках на околицях Кам’янки та Новгородського.
 
На Луганському напрямку за добу зафіксований один обстріл: близько 21-ї години противник випустив сім мін калібру 82 міліметри по наших позиціях біля Кримського.
 
Загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 36 разів відкривали вогонь у напрямку українських військ.
 
Із них 16 обстрілів характеризуються як неприцільні. Втрат серед українських військових немає.
 
Стало відомо, що у неділю під Жолобком, що на Луганщині, дві ДРГ бойовиків намагалися взяти в оточення підрозділ 58-ї мотопіхотної бригади, але безуспішно.
 
Додамо, що 12 вересня по всій території України розпочалися командно-штабні навчання «Непохитна стійкість 2017», про це повідомив прес-центр Генерального штабу ЗСУ.
 
У відомстві нагадали про відповідальність за ведення фото- та відеозйомки військової техніки, режимних військових об’єктів армії та спроб проникнення на територію.
 
Генштаб також попередив, що збиватимуть усі безпілотники, що помітять у районі проведення навчань, а їхніх власників зат­римуватимуть:
 
«Застерігаємо від провокаційних дій поруч із військовими частинами та колонами військової техніки, а також звертаємось до всіх небайдужих громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про підозрілих осіб та їхні дії».
 
У цей же час близько 700 російських військовослужбовців розпочали навчання біля кордону з Україною, задіяно й понад 200 одиниць бойової техніки.
 
Про це повідомив начальник прес-служби Південного військового округу Вадим Астаф’єв:
 
«Вони зробили марші загальною протяжністю понад 700 кілометрів у район зосередження, де відпрацюють вступні команди з відбиття нападу умовного противника, питання життєзабезпечення на привалах і орієнтування в незнайомій місцевості».
 
Навчання проводяться на полігонах «Молькіно» в Краснодарському краї, «Майкопський» в Адигеї і «Ніколо-Олександрівський» в Ставропольському краї. «Брати» відпрацюють зміну місць дислокації, марші й відбиття масованого ракетно-авіаційного удару умовного противника.