Гройсман пообіцяв знизити ціни на м'ясо

13.09.2017
Гройсман пообіцяв знизити ціни на м'ясо

Невже подешевшає?

Наприкінці літа, повернувшись із «безвізових» відпусток, українці порівняли ціни на продукти у європейських та вітчизняних супермаркетах. І невимовно здивувалися.
 
 
Попри величезну дельту в купівельній спроможності не на нашу користь, середня вартість кілограма м’яса у рідному продуктовому чомусь виявилася вищою.
 
 
Незважаючи на мізерні зарплати і закупівельні ціни та, як з’ясувалося, шалені дотації окремим монополістам-виробникам, що прикидаються фермерами. 
 
 
Ситуацію на ринку м’яса птиці та причини стрімкого зростання цін на цей продукт уже почав вивчати Антимонопольний комітет.
 
Адже, згідно з даними Держстатистики, на початок вересня на внутрішньому ринку в роздрібній торгівлі середня ціна на тушку птиці становить 53,95 грн./кг порівняно з 42,02 грн./кг на початок року, яловичина вже коштує в середньому 108,06 грн./кг проти 88,08 грн./кг, а свинина — 101,35 грн./кг проти 72,39 грн./кг у січні .
 
Про те, що найближчим часом можна очікувати здешевлення м’ясопродукції, заявив днями Прем’єр Володимир Гройсман.
 
«Думаю, протягом кількох тижнів ми зможемо досягти зниження цін на м’ясну продукцію всередині країни. Ми і сьогодні, як і протягом останнього тижня, щільно цим питанням займалися. І важливо, щоб учасники ринку цього добилися одночасно, щоб люди це відчули на місцях».
 
Подробиць та конкретних причин зниження цін на м’ясо Гройсман не взявся вказувати. Тому можна лише припустити, що опосередковано такий прогноз пов’язаний саме з перевірками АМКУ та скандалом, який розгорівся після з’ясування, куди пішла фінансова допомога держави, виділена на потреби АПК.