ДНК-тест — річ уперта: іспанській ворожці не вдалося записати Далі у свої батьки

13.09.2017
Хоч як сподівалася іспанська ворожка Пілар Абель стати офіційною донькою Сальвадора Далі і, відповідно, спадкоємицею його статків, а факти — річ уперта.
 
Результати ексгумації тіла знаменитого художника (для експертизи були взяті зразки двох великих кісток, волосся і нігті Далі) та ДНК-тесту показали, що батьком Абель може бути хто завгодно, лише не автор «Обличчя війни» чи «Сну, викликаного польотом бджоли».
 
Результати вже передані суду, офіційне рішення буде прийнято на судовому засіданні 18 вересня в Мадриді.
 
Для самої Абель Пілар, яка стверджувала, що її мати Антонiа Мартінес де Аро в середині 1950-х років мала зв’язок iз художником, коли працювала в будинку його друзів у Кадакесі, ця звістка виявилася подвійним ударом.
 
Мало того, що вона втратила шанс отримати значну частину капіталу Далі, так іще й iз професійного боку вийшло фіаско. Бо яка ж вона ворожка, якщо не змогла передбачити такого перебігу справи?
 
А от фани Далі святкують перемогу: ця історія довела, що художник був, у принципі, вірним чоловіком і ні на кого, крім Гали, доки вона була з ним, не дивився.
 
Хоча в усій цій історії відкритим лишається одне питання: навіщо турбували прах художника? І що буде, якщо знайдеться ще одна претендентка на роль «дитини Сальвадора Далі»?  Невже кожного разу доведеться відкривати склеп?