Успішний старт в WBSS: Усик достроково переміг іменитого німця Марко Хука

12.09.2017
Успішний старт в WBSS: Усик достроково переміг іменитого німця Марко Хука

У дебютному поєдинку об’єднавчого турніру Олександр Усик (праворуч) достроково переміг досвідченого екс-чемпіона світу Марко Хука. (Фото з сайта styler.rbc.ua.)

Улітку «УМ» уже писала, що керівники світового профі-боксу, бажаючи підігріти інтерес до не надто рейтингових вагових категорій, започаткували абсолютно новий турнір під назвою Світова боксерська суперсерія (WBSS), підсумком якого є  «об’єднавчі бої» в двох дивізіонах — першій важкій та другій середній вазі.
 
 
Минулих вихідних у німецькому Гамбургу з бою за участі знаного господаря рингу Марко Хука та українського чемпіона світу за версією WBO саме й розпочався відлік нового боксерського заходу.
 
 
За кілька днів до очного побачення на традиційній прес-конференції досвідчений німецький боксер, так би мовити, розігріваючи ситуацію, штовхнув свого візаві.
 
 
Як і належить учневі та послідовникові братів Кличків, Усик — протеже промоутерської компанії «К2 промоушн» — на грубість опонента вирішив не відповідати.
 
Своє слово Олександр сказав у рингу, де в десятому раунді відправив зухвалого противника в технічний нокаут.
 
«До третього раунду Усик нічого особливого не демонстрував, але потім він відчутно додав, створивши для Хука серйозні проблеми», — відзначив один із організаторів Світової боксерської суперсерії Калле Зауерланд.
 
Маючи репутацію «брудного» бійця, 32-річний Хук змусив Усика не форсувати події.
 
Коли ж Сашко, умовно кажучи, пристрілявся до опонента, той відчув усю потугу нашого непереможного співвітчизника.
 
Після успішного старту в WBSS в активі представника Криму стало 13 перемог, 11 з яких — нокаутом.
 
Перемога над досвідченим Хуком вивела Олександра до півфіналу турніру в першій важкій вазі, де суперником українського боксера стане переможець дуелі Майріс Брієдіс (Латвія) — Майк Перес (Куба).
 
У цих змаганнях Усик має статус рейтинг-фаворита, відтак без його участі головний поєдинок дебютного розіграшу буде подією небажаною.
 
Наразі ж Олександр може хіба що говорити про збереження у своїх володіннях чемпіонського пояса WBO, проте за підсумками об’єднавчого турніру його колекція може поповнитися іншими трофеями.
 
Хоча, здається, ключовий мотив участі Усика в новоствореному турнірі — експрес-знайомство та швидке проведення нашого боксера важким дивізіоном, після чого має відбутися його подальший перехід у «супертяжі». 
 
«Якщо хочеш досягти максимуму, потрібно змагатися з найсильнішими», — так після жеребкування 1/4 фіналу WBSS боксер пояснив бажання у першому ж бою зустрітися з досвідченим та непередбачуваним суперником — екс-володарем чемпіонських поясів WBO та IBO.
 
По суті, Світова боксерська суперсерія має стати тестом для Олександра та його покровителів на спроможність штурмувати незвичну для нього висоту.
 
Точніше — вагу, адже нинішні габарити Сашка дещо не дотягують до показників Ентоні Джожуа чи Деонтея Уайлдера, котрі сьогодні диктують моду в найпрестижнішій і водночас найкремезнішій боксерській категорії.
 
Однак поки що український боксер зосереджений на найближчій меті.
 
«Цей турнір (WBSS) я обрав, оскільки це шлях до досягнення мрії про об’єднання усіх поясів. Кубок переможця названий на честь легендарного Мохамеда Алі, котрим я захоплююся i з яким я народився в один день. Вважаю, що це — знак», — наголосив після перемоги над Хуком Усик.