Найсильніші тенісисти України синхронно програли в четвертому колі «Ю-Ес оупен»-2017

06.09.2017
Найсильніші тенісисти України синхронно програли в четвертому колі «Ю-Ес оупен»-2017

Олександр Долгополов гідно виступив на цьогорічному «Ю-Ес оупен». (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Споглядаючи за тим, як на Відкритій першості США одна за одною вилітають фаворитки турніру, затамувавши подих, тенісна Україна стежила за виступом першої ракетки країни Еліни Світоліної, котра, в разі своєї перемоги на «Ю-Ес оупен»-2017, мала всі шанси очолити рейтинг найсильніших тенісисток планети.
 
При цьому високий — четвертий — номер посіву, помножений на сприятливу турнірну сітку, робив неймовірно високими шанси української тенісної прими на підсумковий тріумф у Нью-Йорку.
 
 
У нинішньому сезоні Світоліна виграла п’ять турнірів WTA, серед яких і пара елітних — у Римі та Торонто.
 
Тож здавалося, що Еліна має всі підстави якнайкраще виступити на останньому в році «шоломі».
 
Утретє поспіль найсильніша тенісистка країни подолала третій раунд «Ю-Ес оупен», вийшовши цього разу на побачення в 1/8 фіналу з 15-ю ракеткою посіву — американкою Медісон Кіз.
 
На відміну від своєї зіркової співвітчизниці Серени Уїльямс, котра, до слова, нещодавно стала мамою, 22-річна Медісон зірок з неба не хапала.
 
Розпочавши свою професіональну кар’єру в 2011 році, далі четвертого раунду на «Ю-Ес оупен» вона жодного разу не проходила.
 
Утім турнірний рекорд Світоліної на кортах «Флешинг Мідоуз» був іще скромнішим.
 
Загалом, саме у протистоянні з Кіз Еліна могла оновити своє персональне досягнення на Відкритій першості США, вперше в кар’єрі пробившись до четвертого кола. І не сказати, що зробити це було складно.
 
Приміром, у другому сеті наша співвітчизниця вщент розбила господарку кортів, дозволивши їй узяти лише один гейм. Утім подібного спалаху спортивної агресії виявилося замало для загального тріумфу.
 
У першій партії — за абсолютно рівної гри — вирішальним стали кілька помилок, допущених четвертою ракеткою світу на тай-брейку, в якому вона переможно завершила лише два розіграші. За схожим сценарієм розгорталася й вирішальна партія.
 
Після восьми зіграних геймів на табло була нічия — 4:4. Проте в наступних двох розіграшах іще одного обміну «люб’язностями» між опонентками не відбулося: Кіз узяла два поспіль очки й залишила за бортом турніру нашу  співвітчизницю — 7:6 (7:2), 1:6, 6:4.
 
Доведеться (принаймні поки що) розпрощатися Світоліній і з надіями на перше місце в рейтингу WTA, котре, скоріше за все, й надалі залишатиметься під прикриттям чешки Кароліни Плішкової.
 
6:1, 6:0 — з таким рахунком завершився її поєдинок четвертого кола з місцевою тенісисткою Бреді.
 
Водночас у наступному колі на рейтинг-фаворита «Ю-Ес оупен» знову чекатиме представниця Сполучених Штатів Америки.
 
Загалом, у кожному з чвертьфіналів гратиме господарка кортів Національного тенісного центру США, збільшуючи таким чином шанси своєї країни на виграш цьогорічного «Ю-Ес оупен».
 
Здається, найбільш поважним претендентом на титул  є Вінус Уїльямс, посіяна на турнірі під дев’ятим номер, хоча для початку свої претензії на високе звання їй доведеться підтвердити в поєдинку з дворазовою переможницею Уїмблдону — чешкою Петрою Квітовою.
 
У чоловічій сітці впевнено крокує турнірною дорогою перший номер посіву й новоспечений лідер АТР іспанець Рафаель Надаль, котрий у четвертому колі без проблем розібрався з лідером українського тенісу Олександром Долгополовим — 6:2, 6:4, 6:1.
 
Попри швидку поразку від «ґрунтового короля» на цьогорічному «Ю-Ес оупен»,  киянин повторив власний рекорд турніру, через шість років знову діставшись до четвертого кола змагань.