Апокаліпсис від Нібіру: через три тижні пророкують черговий кінець світу

05.09.2017
Між 20 і 23 вересня станеться Апокаліпсис. І спричинить його не Північна Корея чи «Ісламська держава», а таємнича планета Нібіру, яка в ті дні може таранити Землю.
 
Принаймні так стверджує Девід Мід, автор виданої на початку цього року книги «Планета Ікс».
 
Чи справдяться ці пророцтва, переконаємося самі через три тижні.
 
Чи навіть раніше, бо «християнський нумеролог», як називає себе Девід Мід, у минулі вихідні уточнив у розмові з представниками британського таблоїду «Дейлі Мейл», що наближення Нібіру до Землі можна буде спостерігати на небі неозброєним оком вже в середині цього місяця. 
 
Інформація про панету Нібіру періодично з’являється вже не одну тисячу років. Стародавні вавилонці вважали, що це небесне тіло присвячене їхньому богу Мардуку.
 
Але, найімовірніше, іменем Нібіру вони називали Полярну зірку чи Юпітер. Також шумери залишили по собі трактати, в яких згадується таємничий об’єкт iз космосу і навіть «старожитні астронавти». Але немає гарантії, що йдеться саме про Нібіру.
 
«Батьком» Нібіру став автор псевдонаукових книг Закарія Сітчін, який 1974 року на власний розсуд проінтерпретував месопотамські джерела і дійшов висновку, що в Сонячній системі є невідома астрономам планета, яку він нарік Нібіру.
 
Сітчін розрахував, що цей об’єкт обертається навколо Сонця по еліпсоподібній орбіті й робить один оберт впродовж 3600 років. Більше того, він передбачав, що на Нібіру мешкає високотехнологічна раса осіб — ануннаків, які в далекому минулому відвідували Землю і спричинили цивілізаційний розвиток людства. 
 
Можна бути впевненим, що кінця світу таки не станеться. Бо його пророкують так довго, як існує людська цивілізація. Офіційне світове наукове співтовариство заперечує факт існування планети Нібіру.
 
Але оскільки чергове пророцтво про наближення кінця світу набрало розголосу в інтернеті, то американська космічна агенція НАСА вирішила втрутитися й цього разу та спростувала поширювану в мережі інформацію, назвавши її «інтернетівським шахрайством».
 
Агенція запевняє, що не передбачає зіткнення Землі з будь-яким великим космічним об’єктом впродовж кількасот найближчих років.