Новий рекорд: український фермер зібрав цілих 165 помідорів з одного куща

05.09.2017
Із такої кількості томатів ощадлива господиня зможе закатати на зиму відразу п’ять трилітрових банок вітамінної продукції.
 
За словами представниці Книги рекордів України Лани Вітрової, такий результат агрономів півдня України гідний світового визнання.
 
— Фермер із Генічеського району пан Тимур Алієв довів, що з кожного куща можна збирати близько 130 плодів загальною вагою до 6 кілограмів, — підтверджує досягнення аграріїв Херсонщини Лана Вітрова. — Нове вітамінне досягнення зайняло своє почесне місце у розділі «Наука і технології» Книги рекордів України.
 
Посушлива погода та загальний неврожай не стали перешкодою для тих фермерів, які прагнули успіху.
 
Приємно, що при цьому не було використано жодного зайвого грама нітратів, що підтверджують лабораторні висновки експертів.
 
Сам рекордсмен стверджує, що серпнева аномальна спека пішла йому навіть на благо завдяки сучасній технології вирощування помідорів.
 
Поки його колеги підраховували збитки, він із працівниками свого господарства не встигав наповнювати склади свіжозібраною вітамінною продукцією.
 
А безпосередньо в день встановлення рекорду томати довелося виривати з землі не поштучно, а відразу кущами разом із корінням.
 
— Гігантський кущ-рекордсмен із помідорами виростили на експериментальному полі, — розповідає Тимур Алієв. — Дуже важливо було вдало підібрати відповідний сорт томатів під назвою «П’єтра Росса», а також систему внесення добрив у ґрунт.
 
За словами фермера-консультанта Бориса Карабанова, здорова рослина з міцним імунітетом зможе витримати небувалу спеку та дати чудовий врожай.
 
Рекорд нинішнього літнього сезону буде ретельно вивчено, а його результати ляжуть в основу нових розробок селекціонерів півдня України.
 
Це дасть шанс усім фермерам Херсонщини наступного року зібрати максимальний урожай томатів.
 
Відзначимо, що помідори, зібрані з гігантського куща-рекордсмена, вже у найближчому майбутньому зможуть купити мешканці центральних регіонів нашої країни.
 
Після реєстрації рекорду України великі вітамінні плоди розсортують по ящиках i відправлять на продаж до супермаркетів Херсона, Києва, Дніпра та Одеси.
 
Отож цілком можливо, що чиюсь консервацію прикрасять яскраві помідорчики, зібрані зі знаменитого херсонського куща-рекордсмена.