На Миколаївщини накрили банду кримінального авторитета «Мультика»

01.09.2017
Співробітники ГПУ за підтримки спецпідрозділів СБУ та Нац­поліціі України провели майже 100 обшуків у рамках кримінальних справ з протидії корупції, вимаганню та незаконному «кришуванню» приватного бізнесу.
 
За повідомленням прокуратури Миколаївської області, всі обшуки отримали санкцію суду, а слідство має перевірену інформацію про причетність депутатів Миколаївської міської ради, а також низки місцевих бізнесменів до постачань зброї та наркотиків у зону АТО на Донбасі.
 
— Слідство триває у рамках кримінальних справ за фактами рейдерства, погроз вбивством та інших протиправних дій, — розповіла спікер прокуратури у Миколаївській області Валерія Власова. — До спецоперації правоохоронців залучені спецпідрозділи «Альфа», «КОРД» та правоохоронці з інших областей. Свою допомогу в проведенні необхідних заходів надають слідчі військової прокуратури Південного регіону.
 
Відомо, що обшуки проводилися у родичів екс-мера міста Миколаїв Володимира Чайки (будівельний бізнес), колишнього очільника Головного державного управління охорони водних ресурсів Миколаївської області Ігоря Копійки, директора підприємства «Центрліфт» Сергія Швеця, а також відомого підприємця Олексія Пелипаса.
 
Найбільш одіозною фігурою із  затриманих правоохоронцями можна назвати Михайла Титова, більше відомого за на прізвиськом «Мультик».
 
Проти нього порушено кримінальну справу за статтею «Організація злочинного угруповання», яка не передбачає можливості виходу під заставу.
 
Однак наскільки довго затримається у СІЗО широко відомий у  Миколаєві та за його межами кримінальний авторитет, залежить від слідчих ГПУ.
 
Поки що у Києві відверто радіють затриманню Михайла Титова. Наприклад, Юрій Луценко, коментуючи ситуацію на півдні України, заявив, що свою обіцянку побороти корупцію він виконує.
 
— «Мультик» та йому подібні з 2008 року й понині брали участь в рекеті, викраданні людей та привласненні бюджетних коштів, — заявив Генпрокурор України. — Кримінальні авторитети встановили контроль за діяльністю політичних партій у місті Миколаїв та активно впливали на прийняття рішень посадовими особами органів державної влади й місцевого самоврядування.