Ляшко закликає підтримувати шахтарів купівлею українського вугілля

29.08.2017
Ляшко закликає підтримувати шахтарів купівлею українського вугілля

Олег Ляшко особисто привітав працівників Центральної збагачувальної фабрики «Добропільська» з професійним святом.

Напередодні Дня шахтаря лідер Радикальної партії Олег Ляшко разом з колегою по фракції Сергієм Скуратовським приїхав у шахтарський край — місто Добропілля Донецької області, щоб привітати працівників галузі з професійним святом.
 
Політики побували на Центральній збагачувальній фабриці «Добропільська», пройшлися цехами, поспілкувалися з колективом та висловили йому свою підтримку і повагу.
 
Олег Ляшко вважає, що влада приділяє галузі недостатньо уваги.
 
«Ці чоловіки і жінки рано старіють, вони, на жаль, набувають купу професійних хвороб і щодня ризикують життям. Але ніколи не скаржаться і не чекають на співчуття. Єдине, що вони хочуть — працювати і отримувати зарплату. А ще — щоб держава поважала і цінувала їхню працю», — переконаний Ляшко.
 
Кількома місяцями раніше лідер РПЛ побував на Павлоградській шахті й пообіцяв її працівникам добитися високої оцінки їхньої роботи від держави. І слово тримає.
 
До свята він вибив премії і 20 грамот Верховної Ради України кращим працівникам об’єднань «Павлоградвугілля» і «Добропіллявугілля» — до нього стільки почесних нагород не привозив ніхто.
 
Це хоч і мінімальний, але знак поваги від держави, каже політик. Тепер обіцяє домагатися гідних зарплат і умов праці для працівників галузі.
 
«Почесні грамоти Верховної Ради — це найменше, що я міг зробити. Я ціную працю українських шахтарів і словом, і ділом! Зроблю все, щоб підняти престиж шахтарської праці. Ще з дитинства пам’ятаю, яким крутим був мій дядько Вітя, який працював шахтарем у Комунарську й отримував більше за генсека ЦК КПРС. Так повинно бути і зараз!» — упевнений лідер РПЛ.
 
Для цього, на думку Ляшка, влада повинна витрачати мільярди доларів не на закордонне вугілля, а на українське, інвестувати у власний видобуток, модернізацію галузі, давати українцям, а не іноземцям, роботу і ставати енергетично незалежними.
 
Також РПЛ домагається переобладнання українських ТЕС, щоб вони могли використовувати газове вугілля, яке в нас видобувають.
 
«Українське вугілля — це робочі місця для українців, податки, високі зарплати. І, безумовно, це зміцнення країни. Тому, коли влада виводить валюту за кордон, щоб купувати американське, російське, ПАРівське вугілля, це означає, що наші шахтарі з Донбасу, Павлограда, Волині, Львівщини сидять без роботи. Це неправильно. Вугілля видобувають на глибині 700 м, ось тих діячів, які забирають у наших шахтарів роботу, на цій глибині й закопаємо. Це не політики, а шкідники!» — обурився лідер Радикальної партії.
 
Також Ляшко вважає, що День шахтаря потрібно зробити національним святом, щоб підкреслити важливість шахтарської праці.