Масштабна пожежа в Ростові-на-Дону: місцеві підозрюють підпал

23.08.2017
Масштабна пожежа в Ростові-на-Дону: місцеві підозрюють підпал

Колись затишна вуличка приватного сектору перетворилася на згарище.

У понеділок, 21 серпня, в одному з районів російського міста Ростов-на-Дону сталася велика пожежа, повідомляє інформаційний портал Газета.ru.
 
Загоряння сталося відразу на кількох вулицях міста приватного сектору з дерев’яними будинками на загальній площі сім тисяч квадратних метрів.
 
Для гасіння пожежі прибуло 200 пожежників i більше 60 одиниць техніки. На місце події також приїхали вісім бригад швидкої допомоги.
 
На допомогу пожежникам було скеровано підрозділи росгвардії. Деякі місцеві мешканці також активно допомагали вогнеборцям.
 
Але більшість лише у відчаї спостерігала, як вогонь поглинає їхнє майно, оскільки в цьому районі приватного сектору мешкають переважно пенсіонери.
 
Пожежі присвоєно третю категорію складності. Її гасіння ускладнювалося щільністю забудови та тим, що в деяких будинках була відсутня вода через ремонт водопроводу. 
 
Із зони НП довелося евакуювати 650 мешканців, а до гасіння масштабної пожежі залучили кілька гелікоптерів і катер.
 
Та поки пожежники впоралися з вогняною стихією, згоріло більше сотні будівель, зокрема 83 житлові будинки, повідомляє Лєнта.ру.
 
Медична допомога знадобилася 36 потерпілим, які здебільшого надихалися чадним газом і димом, восьмеро людей госпіталізовано до лікарень з опіками.
 
У вівторок під час розбирання згарищ було виявлено тіло чоловіка. Його особу встановлюють. 
 
Місцеві мешканці стверджують, що пожежа є наслідком підпалу, адже останні три місяці невідомі переконували мешканців кількох будинків приватного сектору продати їм свої хати та ділянки.
 
Після того як власники будинків відповіли відмовою, їм почали надходити погрози («Вас легше спалити, ніж щось платити»).
 
І не лише: дім однієї з відмовниць намагалися підпалити вже п’ять разів. Тепер, схоже, невідомим таки вдалося втілити свої погрози.
 
Губернатор Ростовської області Василь Голубєв прибув на місце пожежі й відразу пообіцяв компенсацію збитків усім погорільцям. За словами глави регіону, її розмір буде визначено пізніше.