Тиша без тиші: ворог знову обстрілював будинки мирних мешканців у Мар’їнці

22.08.2017
Наприкінці доби 20 серпня обстановка в районі проведення АТО, за повідомленням прес-центру штабу антитерористичної операції, серйозно загострилася.
 
Російсько-окупаційні угруповання майже вдвічі збільшили кількість обстрілів наших позицій, усе частіше використовуючи при цьому важке озброєння.
 
Найгарячiше ввечері та вночі було на Донецькому напрямку. Фактично з 17-ї години й до опівночі бандформування безперервно обстрілювали наші опорні пункти в Авдіївській промзоні.
 
Ворог активно застосовував гранатомети і великокаліберні кулемети.
 
А близько 18-ї години спочатку бив із мінометів різних калібрів, а згодом випустив 16 снарядів із переносної реактивної пускової установки «Град-Партизан».
 
Крім того, ввечері злочинці двічі застосовували міномети на підступах до Опитного, де отримав поранення один наш боєць.
 
Також бойовики зі 122-міліметрової артилерії били по українських позиціях неподалік Кам’янки та Пісків.
 
На приморському напрямку під ворожим вогнем iз гранатометів і стрілецької зброї опинилися наші укріплення в районі Водяного, Красногорівки, Павлополя, Мар’їнки й Талаківки. Бандити вчергове обстрілювали зі стрілецької зброї будинки мирних мешканців у місті Мар’їнка.
 
Наприкінці доби на луганському напрямку активність ворога була мінімальна. Проте й тут бандити з гранатометів відкривали вогонь по наших позиціях неподалік Кримського та Новоолександрівки.
 
Аби уникнути чергової ескалації конфлікту, командування АТО в ніч на понеділок за­пропонувало противнику посилений режим перемир’я.
 
Спочатку представники незаконних збройних формувань погодилися на дотримання режиму тиші, а вже за кілька годин самі ж його і порушили, суттєво збільшивши вогневу активність.
 
Загалом за попередню добу незаконні збройні формування 47 разів порушили перемир’я.
 
На більшість обстрілів наших позицій українські бійці відкривали щільний вогонь на ураження противника. У результаті цих протистоянь двоє українських захисників отримали поранення, ще троє — бойові травми. 
 
За минулий тиждень у районі антитерористичної операції загинуло 30 бойовиків і 51 поранено, такі дані розвідки оголосив на брифінгу 21 серпня спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
За його словами, найбільших втрат ворог зазнав на маріупольському напрямку на ділянці фронту Новотроїцьке — Широкине.