Плюс ягоди та фрукти: рецепт літніх сирників із начинкою

16.08.2017
Плюс ягоди та фрукти: рецепт літніх сирників із начинкою

Додайте ягід у свою випічку — смакуйте літо!

Влітку сюрпризи — на кожному кроці. Ось, здавалося б, звичні сирники: сир, яйця, борошно, ванілін, цукор.
 
Але літо вносить свої корективи у цей звичний перелік інгредієнтів для сирників, пропонуючи для них ягоди, фрукти, навіть квіти.
 
І сирник віднині — це вже не просто сирник, а смаколик із сюрпризом, бо не посвячений у таємниці його приготування не знає, що там усередині в пухкенькому рум’яному кулінарному витворі. 
 
Насамперед треба подумати про начинку. А це — будь-які ягоди: малина, чорниця, смородина, лохина, ожина, шовковиця.
 
Або вишні, абрикоси (видалити кісточки), ревінь, яблука, груші, банан, родзинки і все, що на вас дивиться з фруктово-ягідних рядів прилавків магазинів — сир чудово поєднується з усім, що росте і зріє.
 
Ягоди-фрукти помити й обсушити, видалити, де є, кісточки, що велике — подрібнити, якщо щось занадто кисле — злегка пересипати цукром.
 
Для тіста потрібно 0,5 кг сиру, 2 яйця, 5 столових ложок борошна, 2 столові ложки цукру, пакетик ванільного цукру, дрібка солі, чайна ложка розпушувача, цукрова пудра для присипки. 
 
Сир розім’яти (вилкою чи в блендері), додати яйця, цукор і ванільний цукор і перемішати.
 
Борошно змішати з сіллю і розпушувачем, додати до сиру, перемішати і залишити постояти 30-60 хвилин. Тісто має вийти дуже м’яке і добре відставати від рук.
 
Сформувати сирники, всередину покласти обрану начинку (в кожен — можна різну, для смакової інтриги), заліпити сирник і обваляти в борошні. Нехай на дошці вони хвилин 10 полежать, а затим обсмажити їх до зарум’янення (як варіант — запекти в духовці).
 
Посипати цукровою пудрою або полити медом, сметаною чи соусом (ягідним, шоколадним, карамельним тощо).