По Авдіївці гатили з різних напрямків протягом дев’яти годин

15.08.2017
Місто Авдіївка, поблизу окупованого Донецька, знову стало найгарячішою точкою східного фронту. Минулої неділі ворог гатив по райцентру з різних видів зброї та з кількох напрямків упродовж дев’яти годин! 
 
«На донецькому напрямку головною «гарячою точкою» стала Авдіївка. Противник відкрив вогонь після 14-ї години, українські війська відповіли окупантам тим самим. Перестрілки тривали з короткими паузами понад дев’ять годин. Слід зазначити, що бойовики кілька разів застосовували міномети. Вогонь вели одразу з кількох напрямків», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. За його словами, окупанти також епізодично порушували режим тиші на чотирьох інших позиціях. Усі ці інциденти були досить тривалими.
 
«Бойовики практично не припиняли обстріли наших опорних пунктів у районі Авдіївки з мінометів різних калібрів, гранатометів, стрілецької зброї. Також увечері в неділю під ворожим вогнем опинилися наші укріплення неподалік Новоселівки, Верхньоторецького, Невельського, Луганського», — додають у прес-центрі штабу АТО. Загалом позаминулої доби троє захисників України зазнали поранень (один iз них саме під Авдіївкою), зафіксовано майже три десятки обстрілів на різних напрямках фронту. 
 
На луганському напрямку ворожі мінометні обстріли накрили селище Кримське, а на маріупольському — район міста Мар’їнка. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Полковника Національної гвардії Олександра Бойка, якого вважали зниклим безвісти під час розвідки в «сірій зоні» передової, знайдено мертвим на Луганщині. Інформацію про це поширив речник МВС Артем Шевченко: «Після довгих пошуків тіло вбитого 3 червня в бою під Попасною полковника спецпризначення Нацгвардії Олександра Бойка доправлено у Сiверськодонецьк». Відомо, що тіло полковника знайшли волонтери.  
 
Як повідомляла «УМ», Олександр Бойко зник під час виконання бойового завдання поблизу села Катеринівка. Його дружина, Світлана Бойко, після цього запевняла, що чоловік живий i перебуває в полоні, хоча військові Нацгвардії, якi здійснювали бойовий вихід разом із полковником, запевняли, що він загинув. Тіло командира вони покинули, оскільки не могли винести його з-під обстрілу.