У Львові восени подорожчає проїзд у трамваях і тролейбусах

11.08.2017
Восени у Львові має подорожчати проїзд в електротранспорті.
 
«Львівелектротранс» уже запропонував попередню вартість місячних карток — для підприємств: трамвай + тролейбус — 270 грн., окремо для трамвая чи тролейбуса — по 180 грн.; для громадян: трамвай + тролейбус — 230 грн., окремо на трамвай чи тролейбус — по 140 грн.; для учнів і студентів: трамвай + тролейбус — 115 гривень, окремо на трамвай чи тролейбус — по 70 грн.
 
«За місяць кількість поїздок по картках у Львові становить 60 разів (одним видом транспорту) і по 45 поїздок двома видами транспорту (тобто разом 90 разів). Відповідно до цього, 60 поїздок по 3 гривні — це є 180 грн. А 90 поїздок по 3 грн. — це є 270 грн. Така вартість мала би бути для всіх: і для мешканців, і для підприємств. Однак ми зробили знижку для населення. Пільгові картки для учнів і студентів обраховувалися вже з розрахунку вартості загальних», — пояснила економіст «Львівелектротрансу» Надія Федушко.
 
Також пропонують запровадити триденний трамвайно-тролейбусний квиток. Здебільшого розраховують на туристів, які приїжджають до Львова на вихідні.
 
Такий квиток коштуватиме 40 гривень і діятиме у всіх трамваях і тролейбусах міста. ЛКП уже подало обрахунки і пропозиції. Остаточне рішення за виконкомом міської ради.
 
Надія Федушко зазначила, що ЛКП «Львівелектротранс» подав пропозицію про вартість триденних трамвайно-тролейбусних квитків у розмірі 40 гривень.