Під орудою Зідана мадридський «Реал» удруге поспіль виграв Суперкубок УЄФА

11.08.2017
Під орудою Зідана мадридський «Реал» удруге поспіль виграв Суперкубок УЄФА

Капітан «Реала» Серхіо Рамос iз Суперкубком УЄФА-2017. (Фото УЄФА.)

З огляду на кількість виграних мадридським «Реалом» єврокубкових титулів, за числом Кубків чемпіонів «королівський» клуб iде далеко попереду конкурентів — можна без перебільшення назвати іспанського гранда машиною зі здобуття трофеїв.
 
Черговим підтвердженням даного факту став виграш «реалістами» другого поспіль Суперкубка УЄФА.
 
Як і торік, тріумфувавши спочатку в фіналі Ліги чемпіонів, підопічні Зінедіна Зідана перемогли в матчі за європейський Суперкубок.
 
Минулого літа у Тронхеймі «вершковим» протистояли земляки з прімери — «Севілья», котру (з півзахисником збірної України Євгеном Коноплянкою у складі) команді Зідана вдалося дотиснути лише на останніх хвилинах додаткового часу.
 
Цього разу у статусі чинного переможця Ліги Європи та опонента «Реала» по Суперкубку (матч проходив у Скоп’є) виступав англійський «Манчестер юнайтед». 
 
Після того, як «манкуніаців» залишив їхній багаторічний наставник Алекс Фергюсон, з яким, власне, «МЮ» досяг своїх найвищих футбольних вершин, одному з найславетніших англійських клубів доводиться, по суті, заново писати історію.
 
Знову відчути смак бодай якихось серйозних перемог «червоним» допоміг знаний наставник Жозе Моуріньйо.
 
Звісно, у порівнянні з тріумфом в Англійській прем’єр-лізі (про нього в «Манчестер юнайтед» поки що лише мріють) виграш Ліги Європи виглядає доволі скромним досягненням. Утім, як-то кажуть, iз чогось потрібно було починати.
 
Без сумніву, титулованому й амбітному тренеру Моуріньйо слідом за синицею хотілося вхопити й більш поважного птаха. Утім порушити єврокубкову субординацію й, перегравши «важковаговика» в особі переможця Ліги чемпіонів, стати переможцем Суперкубка УЄФА португальському наставнику та його «МЮ» не вдалося.
 
«Вважаю, що ми показали достойний рівень гри. Переможний гол суперник забив із офсайда, тож у матчі мав би бути додатковий час. Утім слід визнати, що у «Реала» є неперевершені виконавці, котрі роблять його командою екстрарівня», — наголосив Моуріньйо, який, нагадаємо, працюючи кілька сезонів з мадридським грандом, не виграв iз них жодного міжнародного трофея.
 
Хоча експресивний португальський «коуч» наголошує: якби були відеоповтори — все для його команди могло б скластися інакше.
 
А от тренерська кар’єра Зідана в «Реалі» складається якнайкраще. Запам’ятавшись футбольній спільноті в образі неймовірно талановитого та успішного плеймейкера, Зідан — володар «Золотого м’яча», чемпіон світу та Європи — за короткий час як тренер уже встиг зібрати цілу низку престижних відзнак.
 
Тут і титул чемпіона Іспанії, і перемога на клубному чемпіонаті світу, й подвійний виграш Ліги чемпіонів та Суперкубка УЄФА.
 
Важливо відзначити, що в матчі проти «Манчестер юнайтед» «вершкові» обходилися без допомоги зіркового Кріштіану Роналду, який з’явився на полі лише на 83-й хвилині поєдинку.
 
Зідан зізнався, що «приберіг» лідера команди на поєдинок за Суперкубок Іспанії з «Барселоною», котрий відбудеться в найближчий уїк-енд.
 
Утім, як видно, і без неперевершеного португальця «Реал» здатен на знакові звершення. 
 

ТАБЛО

Суперкубок УЄФА. «Реал» (Іспанія) — «Манчестер юнайтед» (Англія) — 2:1 (Каземіру, 24; Іско, 52 — Лукаку, 62).