Новi санкцiї США триватимуть до падiння Путiна i кінця росiйської агресiї — Ляшко

04.08.2017
Новi санкцiї США триватимуть до падiння Путiна i кінця росiйської агресiї — Ляшко

Разом iз колегою Віктором Вовком я дуже ретельно розібрався з новими санкціями.
 
Вони носять більш всеохоплюючий характер, цей закон є значно жорсткіший і не може призупинятися президентом США без Конгресу.
 
Головне, що нинішні санкції через 180 днів за поданням фінансової розвідки США вдарять по всій кліці Путіна — активах його близького оточення.
 
Радянське керівництво, на відміну від банди Путіна, не тримало своїх величезних особистих активів на Заході.
 
Також для України надзвичайно важливо, що нові санкції руйнують плани Росії збудувати газопровід «Північний потік-2» до Європи в обхід України.
 
У випадку реалізації цього російського проекту щорічні збитки України від втрати транзиту становили б не менше 2 млрд. доларів.
 
До речі, за підрахунками експертів, саме таку космічну суму Україна зараз щороку втрачає через занижені ставки транзиту і неможливість їх перегляду впродовж 10 років по договору Путіна—Тимошенко.
 
Сподіваюся, що Стокгольмський арбітраж у серпні так само визнає кабальним цей антиукраїнський договір.
 
Хто пам’ятає, був такий закон Джексона—Веніка — це поправка 1974 року до закону про торгівлю США, що вводила торгові обмеження для країн, які перешкоджали виїзду своїх громадян за кордон на ПМЖ та порушували права людини (зокрема, виїзду євреїв з СРСР до Ізраїлю).
 
Стосувалася поправка СРСР, Китаю, В’єтнаму та Албанії. Для України дія поправки була скасована у 2005 р., а для Росії — лише у 2012 р. після її вступу до СОТ.
 
Нові санкції так само на роки і навіть десятиліття — до падіння режиму Путіна і припинення російської агресії.
 
Це прояв готовності істеблішменту США відповісти на виклик Путіна і завдати нової поразки Росії у другій холодній війні. Це те, до чого наша команда весь цей час закликала владу США. Нарешті почули!
 
Путін і Росія приречені! Наше завдання, як форпосту протистояння цивілізації і варварства, вистояти, поки варвари не впадуть! 
 
Олег ЛЯШКО, народний депутат України, лідер Радикальної партії