У Борисполі затримали кримінального авторитета «Пецо» з підробленим у ФСБ паспортом

04.08.2017
Співробітники Нацполіції затримали російського кримінального авторитета на прізвисько «Пецо» в аеропорту Бориспіль одразу після прибуття в Україну з Білорусі.
 
Він намагався потрапити на територію нашої держави за підробленим паспортом громадянина України.
 
За даними правоохоронців, кримінальник відомий у злочинному колі як організатор озброєних угруповань, на рахунку яких низка тяжких злочинів: убивства, грабежі та розбійні напади.
 
«Під час скоєння одного з таких «нальотів» на квартиру підприємця в Росії він та його поплічники поранили двох поліцейських. За рішенням суду, кримінального авторитета було засуджено до 22 років в’язниці. Однак покарання той відбував лише два роки», — наголосили в Нацполіції.
 
Заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін зазначає, що авторитету скоротили термін завдяки співпраці з ФСБ. «Цього вже в солідному віці «мужика» найбільше розлютила ситуація з «паспортом», бо його «друзі» в Україні «гарантували» йому зустріч i надали цей псевдодокумент. Думаю, що злочинним «рєшалам» Миколаївщини треба замислитися i перейнятися своїм майбутнім», — зазначив пан Аброськін у соцмережах. 
 
За його даними, російська ФСБ ставить завдання підконтрольним кримінальним авторитетам і так званим «злодіям у законі» своїми діями дестабілізувати ситуацію в Україні. 
 
«Це вибухи, вбивства, розбійні напади тощо — все те, що призведе до зневіри наших громадян у правоохоронних органах i державній владі. Аби запобігти цьому розгулу свавілля, ми робитимемо все, аби ці старі люди з сумнівним званням «злодії в законі», які, до того ж, за сумісництвом ще є агентами ФСБ, залишалися на тривалий час у наших в’язницях, якщо порушили закон у нашій країні, або ж поверталися до своїх господарів, де вони більш потрібні», — зазначає пан Аброськін.