Над маєтком посадовця ГПУ збили дрон активістів із вогнепальної зброї

02.08.2017
Над маєтком посадовця ГПУ збили дрон активістів із вогнепальної зброї

«Хатинка» оформлена на 80-річну матір Володимира Бедриківського.

Можновладці, які швидко розбагатіли й обзавелися розкішними маєтками, знайшли спосіб протидії громадським активістам, які цікавляться чималими статками держслужбовців, що нібито «живуть на одну зарплату» й бізнесом ніколи не займалися. 
 
Прецедент днями створив керівник Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності ГПУ Володимир Бедриківський.
 
Саме над його «хатинкою» невідомі відкрили вогонь по дрону активістів, який знімав маєток iз висоти пташиного польоту, й збили його кулями. 
 
Як повідомив член громадської ради НАБУ Олексій Гриценко, дрон збито з вогнепальної зброї після кількох по­стрілів. Тож активісти викликали наряд поліції на місце інциденту. 
 
Гриценко каже, що зйомку будинку здійснювали за закликом Генпрокурора Юрія Луценка, «який просив повідомляти про недоброчесних прокурорів і надавати таку інформацію».
 
За його словами, збитий дрон віддала сусідка Бедриківського, бо він упав на її територію. Тоді як «людина, схожа на Бедриківського, втекла до озера».
 
Активісти сподіваються на швидку реакцію правоохоронців. При цьому додають, що експертиза ушкодженого дрона займе декілька місяців.
 
Цікаво, що у коментарях до посту Гриценка у «Фейсбуцi» Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що Володимир Бедриківський не міг стріляти по дрону журналістів, бо був у той час на роботі, зокрема на доповіді в Луценка.
 
При цьому керманич ГПУ дещо зневажливо відгукнувся про Гриценка: мовляв, «купа помилок у тексті наводить на думку, що поранений автор посту».
 
Цікаво, що, за даними журналістів програми «Схеми», Володимир Бедриківський користується елітним маєтком, записаним на його 80-річну матір ще у 2009 році, коли Володимир Бедриківський працював першим заступником міністра у Міністерстві внутрішніх справ (МВС на той час очолював саме Луценко. — Ред.). 
 
У письмовій відповіді журналістам прес-служба ГПУ підтвердила, що Бедриківський живе в будинку матері, але яким чином вона придбала таке дороге житло — невідомо. 

А ТИМ ЧАСОМ...

Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків.
 
Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду Києва, згідно з якою суд доручив співробітникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра фінансів на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період з 1998 до 2016 року.
 
Відповідне кримінальне провадження зареєстроване 4 липня 2017 року. 
 
За даними ГПУ, Данилюк, очолюючи в 2010—2014 роках координаційний центр iз впровадження економічних реформ при адміністрації Президента Віктора Януковича, придбав житловий будинок площею 290 кв. м вартістю 2 млн. гривень, а також автомобіль BMW Х5.
 
Крім того, в 2014 році Данилюк зробив внесок у розмірі 519,6 тис. гривень на рахунок в Укрсоцбанку.
 
Водночас, згідно з податковою інформацією про доходи, за 2010—2014 роки Данилюк отримав дохід на суму 556,1 тис. гривень.
 
У свою чергу, пан Данилюк стверджує, що не отримував жодної підозри від ГПУ, всі податки сплатив і зараз перебуває з родиною на відпочинку.
 
Тож у нього «виникають питання щодо компетенції людей, які створили цілу справу, оцінюючи винятково період його роботи на держслужбі (2010—2014 рр.) і не враховуючи період роботи в приватному секторі, зокрема на провідних посадах у різних компаніях за кордоном.
 
Міністр фінансів також зазначив, що не перериватиме відпустку через цей інцидент: «Робота в міністерстві, коли кожен день стикаєшся з колосальним супротивом системи, виснажує. Попереду дуже активний вересень і дуже багато роботи. Для цього будуть потрібні сили».