Міномети не мовчать: лише в ніч на вівторок окупанти 27 разів обстріляли позиції ЗСУ

26.07.2017
Із початком нового тижня ворог знову почав загострювати ситуацію на східному фронті.
 
Лише в ніч на вівторок окупанти 27 разів відкривали вогонь на різних напрямках.
 
Троє українських воїнів отримали поранення. 
 
Зокрема, в понеділок о 21:00 група ворожих диверсантів намагалася наблизитись до позицій ЗСУ неподалік селища Трьохізбенка на луганському напрямку.
 
Втім вони наразилися на прицільний щільний вогонь захисників України і накивали п’ятами, не протримавшись і десяти хвилин.
 
Тоді як на маріупольському напрямку бойовики били по українських укріпленнях iз мінометів по Красногорівці та з гранатометів — у районі селищ Лебединське, Красногорівка, Новотроїцьке, Широкине.
 
Внаслідок обстрілів двох вояків ЗСУ було поранено неподалік Богданівки. 
 
На донецькому напрямку, як і раніше, ворога цікавлять переважно позиції ЗСУ поблизу Авдіївки та шахти Бутівка, які вони традиційно накрили мінометним вогнем.
 
Під час гранатометного обстрілу позицій у районі Світлодарська поранення отримав ще один захисник України.
 
За словами речника Міноборони з питань АТО Андрія Лисенка, на цій ділянці фронту ворог вів вогонь з окупованих Ясинуватої та Спартака.
 
У штабі АТО відзначають, що ввечері в понеділок і вночі практично після кожного обстрілу бойовиків українські сили відкривали вогонь у відповідь.
 
За оперативними даними, у бойовиків є втрати як у живій силі, так і в техніці та озброєнні.
 
Водночас місія ОБСЄ зафіксувала численну військову техніку, яка рухалася в напрямку окупованого Новоазовська Донецької області, а також у бік кордону з Росією.
 
Сталося це на одному з блокпостів терористів «ДНР», на якому спостерігачам відмовили у проїзді, тож під час очікування вони побачили ледь не колони військового транспорту. 
 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Російські окупанти та бойовики терористичної «ДНР» застосували новий вид зброї — мобільні чотириствольні реактивні системи залпового вогню під час обстрілу в районі Красногорівки 20 липня 2017 року.
 
Як повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК), нову зброю було розроблено 2015 року так званим «Республиканським центром науково-дослідницьких i дослідно-конструкторських робіт «ДНР».
 
У СЦКК наголошують, що, «враховуючи результати його бо­йового застосування, цілком iмовірно, що найближчим часом цей вид РСЗВ доволі часто застосовуватимуть окупанти під час обстрілів населених пунктів i позицій сил АТО, незважаючи на те, що використання реактивних системи залпового вогню категорично заборонено Мінськими угодами».
 
Українська сторона СЦКК передала місії ОБСЄ наявні фото та відеоматеріали щодо цього виробу та сподівається, що це допоможе спостерігачам краще ідентифікувати невідомі їм типи озброєння на території ОРДО та ОРЛО.