Як у фільмі жахів: моторошні умови лікарні в Генічеську «підірвали» інтернет

25.07.2017
Як у фільмі жахів: моторошні умови лікарні в Генічеську «підірвали» інтернет

Палата у центральній лікарні Генічеська. (Фото з «Фейсбука».)

Обшарпані стіни палат без ремонту, крапельниця на вішалці та ще й хабарі лікарям за право вижити — саме такі реалії державних медзакладів у курортній зоні на Херсонщині.
 
Інцидент, що стався з 7-річною донькою сценаристки Аліни Семерякової у Генічеську, обговорювали кілька днів.
 
Пост у соціальній мережі «Фейсбук» зібрав понад одинадцять тисяч переглядів та репостів.
 
«Ця непотрібна мені слава, швидше, лякає, аніж радує, — визнає Аліна Семерякова. — Коли бачиш, як буквально на очах згасає від важкої ангіни твоя дитина, а лікарів нічого, окрім грошей, не цікавить — стає страшно за майбутнє всієї України».
 
Жінка з родиною приїхала відпочивати на один iз курортів Арабатської Стрілки та була змушена боротися за життя 7-річної дочки, котра захворіла на гнійну ангіну.
 
Навіть висока температура дитини (понад 40 градусів) не розчулила медиків, які попросили скасувати виклик «швидкої допомоги» та самотужки добиратися до приймального покою лікарні.
 
Мовляв, машин усе одно немає, беріть таксі та оплачуйте проїзд, більше 20 кілометрів, із власної кишені.
 
«Це були тільки «квіточки» порівняно з тим, що сталося далі, — розповідає Аліна Семерякова. — Черга перед кабінетом педіатра перевершила всі рекорди, а за термінові аналізи медики поклали собі до кишені 100 гривень.
 
Нас зустріла лікарня, яка пережила бомбардування курортними сезонами, та персонал, втомлений від напливу курортників. Жодної приватної клініки у Генічеську не виявилося, а та, до якої ми потрапили, більше нагадувала нову локацію для зйомок фільму жахів».
 
Медперсонал центральної лікарні Генічеська був змушений звітувати не тільки перед київським керівництвом, а й перед тисячами відпочивальникiв, які були шоковані фотографіями, опублікованими у соцмережі.
 
А ось головний лікар заявив, що до обшарпаної палати дитину поклали тільки на кілька годин для проведення процедури, адже лікарня переповнена.
 
«Враховуючи важкий стан хворої, було прийнято рішення якомога швидше надати їй екстрену медичну допомогу, — повідомив головний лікар Генічеської ЦРЛ Ельдар Фетіев.
 
— У курортний сезон Генічеська лікарня традиційно переповнена хворими, тому дитину поклали до законсервованої для ремонту палату. Через той факт, що захворювання має інфекційний характер, для хворої знайшли окреме приміщення».
 
Керівник Центральної лікарні Генічеська запевнив, що всі інші палати його лікувального закладу мають належний стан, проте, напливу хворих у курортний сезон не витримують.
 
Як відомо, на Херсонщину влітку з’їжджаються відпочивальники не тільки з усієї України, а й iз країн ближнього та далекого зарубіжжя.
 
Тому питання безпечного відпочинку й лікування залишається вкрай актуальним для прикордонної області.