Логічне призначення: протидію криміналу очолив генерал Аброськін

21.07.2017
У керівництві МВС відбулися неординарні структурні зміни: за представленням голови Національної поліції Сергія Князєва міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про призначення першим заступником голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, який опікуватиметься кримінальним напрямом.
 
До цього він три роки керував поліцією Донецької області. 
 
«В’ячеслав Васильович пройшов найважчі випробування в усіх гарячих точках Донеччини, де давав відсіч зловмисникам і дуже чітко проводив нашу лінію, — зазначив на брифінгу Арсен Аваков. — Терористи оголосили нагороду за його голову, а провокатори продовжують наступати на його принципову позицію. А людина він досить жорстка й безкомпромісна.
 
Але хочу підкреслити, що в прифронтовій Донецькій області — найнижчий рівень злочинності, й у цьому плані вона є найбезпечнішою в усій Україні — ось такий парадокс! І це завдяки тій системі превенції, яку Аброськін вибудував, і тим інноваційним моделям, котрі були впроваджені ним. Наприклад, інноваційна модель моніторингу безпеки в Маріуполі на основі інтелектуальних камер, яка дала феноменальний ефект». 
 
Тож, як зауважив міністр, увесь цей комплекс ефективних дій, здійснений генералом Аброськіним за три роки, і його потенціал, який високо оцінено разом із керівництвом країни, дав основу для реалізації цього кадрового призначення. 
 
Як додав голова Нацполіції Сергій Князєв, за фахом Аброськін співробітник кримінальної поліції, і його нове призначенн є природним, адже блок кримінальної поліції — це те, чому він присвятив усе своє життя.
 
Відтепер поліцією Донеччини керуватиме колишній перший заступник Аброськіна, полковник Віталій Невгад.