Які зміни очікують на українців у сфері медицини: інфографіка

19.07.2017
Медична реформа не може не зачіпати: у когось малі діти, в інших — поважного віку рідні, та й «у розквіті сил» вистачає різних хвороб: від головного болю до недуг, що загрожують життю.
 
Які зміни очікують на українців у сфері медицини?
 
В Інтерньюз-Україна в рамках проекту U-Media проаналізували нововведення пов’язані з реформуванням галузі, та підготували доступну інфографіку, яка допоможе кожному розібратись, якою буде нова сучасна модель фінансування охорони здоров’я, за що в ній платитиме держава, які права та обов’язки матиме пацієнт.
 
Інфографіка допоможе розібратись, які послуги увійдуть до Державного гарантованого медичного пакета, що таке «тариф покриття» та «тариф співоплати», а також що треба знати про реімбурсацію, сімейного лікаря та госпітальні округи.
 
За пропонованою моделлю працює медицина в Польщі, Канаді, Великій Британії.
 
Є багато тих, хто небезпідставно проклинає нинішню так звану медичну допомогу, що перетворилася на систему здирництва з хворих і родичів.
 
Пропонована медреформа не зможе допомогти більшості тих, хто потребує допомоги саме зараз.
 
Але, щоб реально запрацювали зміни, потрібно їх запроваджувати — щоб лікарі держустанов і пацієнти звикли до того, що платити треба офіційно через касу.
 
Клієнти приватних медустанов переконують: у більшості випадків дешевше обходиться лікування за фіксованими розцінками.