Аваков похвалився зниженням рівня злочинності за півроку роботи Нацполіції

19.07.2017
«Зниження рівня злочинності по групах злочинів становить від 10% до 22% у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року», —  про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, підсумовуючи роботу Національної поліції.
 
Як повідомляє Департамент комунікації МВС України, міністр зазначив, що у сфері особливо тяжких злочинів проти життя і здоров’я людей рівень розкриття злочинів становить від 87% по умисних вбивствах до 93% — завдавання тяжких тілесних ушкоджень.
 
Арсен Аваков підкреслив, що позитивна динаміка спостерігається й у захисті економіки. Так, за півроку зростання рівня розкриття злочинів у сфері господарської діяльності становить 22%, у сфері службової діяльності — 53%, у сфері використання бюджетних коштів — 16%.
 
Очільник МВС розповів, що плідно вдалося попрацювати і з напрямом протидії корупції.
 
«Направлено до суду протоколів про порушення антикорупційного законодавства в чотири рази більше, ніж за перше півріччя минулого року, направлено до суду актів про правопорушення з ознаками кримінального злочину в 1,5 раза більше, направлено до суду обвинувальних актів за фактом зловживання владою або службовим становищем у 2,5 раза більше», — надав статистику міністр.
 
«Чи задоволений я результатами? Звичайно, ні. Рівень злочинності в Україні неприпустимо високий для цивілізованої європейської країни. Чи задоволений тенденцією — вже помітним зниженням рівня злочинності, зростанням розкриття та поліпшенням якості роботи системи поліції? Безсумнівно!» — наголосив міністр.