Міни на всі боки: ворог обстріляв Авдіївку одночасно з трьох напрямків

19.07.2017
Міни на всі боки: ворог обстріляв Авдіївку одночасно з трьох напрямків

Російські окупанти ціле­спрямовано продовжують порушувати так зване «хлібне перемир’я» на всіх основних ділянках фронту.
 
Втім найпотужніші мінометні обстріли зафіксовано в районі Авдіївки. Багатостраждальне місто поблизу окупованого Донецька накрили вогнем одночасно з трьох напрямків у понеділок увечері. 
 
«Бойові дії вели ввечері на ділянці фронту Авдіївка — Піски. Окупанти активно застосовували міномети: було випущено близько 50 мін. Найпотужніший обстріл iз боку противника стався в Авдіївці: він тривав близько чотирьох годин, ворожий вогонь вели одразу з трьох напрямків. Бойовики застосовували як легке, так і важке озброєння», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.  
 
Саме внаслідок цих обстрілів опорних пунктів ЗСУ в районі Авдіївки було поранено двох захисників України, загиблих немає. Також бойовики з мінометів та гранатометів накривали наші позиції неподалік Пісок, а зі стрілецької зброї били по шахті Бутівка.
 
На маріупольському напрямку в ніч на вівторок  ворог обстріляв iз мінометів калібру 120 міліметрів та гранатометів опорні пункти сил АТО в Лебединському.
 
«Неспокійно було і вдень, і вночі. Причому саме вдень, між 13:00 та 17:00, у Красногорівці відбулося два потужних мінометних обстріли, під час яких було випущено понад 80 мін. Як і на Донецькому напрямку, українські війська активно вели вогонь у відповідь», — додає полковник Лисенко.
 
У свою чергу, бойовики терористичної «ЛНР» почали активніше застосовувати артилерію калібру 152 мм. 
 
Як повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на оперативно-тактичне угруповання «Луганськ», на ворожі позиції в рамках ротації зайшли нові підрозділи окупантів, які поводяться менш агресивно, але виклично й нахабно.
 
«Підрозділи, що зайшли зараз, більш-менш спокійні. Але поводяться, як господарі: нічого не бояться, вільно перемовляються, на позиціях ходять на повний зріст. Знають, що ми дотримуємося перемир’я і не будемо стріляти», — розповів військовослужбовець Володимир. 
 
Українські захисники по­відомляють, що з боку окупованих територій по­стійно чути звуки техніки —  там бойовики проводять будівельні роботи та окопуються.
 
«Щойно починає темніти, йде перевірка наших позицій одиночними пострілами. Потім — кількагодинна нещадна прицільна стрільба», — наголошують військові. І додають, що часто чують, як бойовики обстрілюють власнi позиції.
 
«Ми тут не перший день. Багато хто воює ще з 2014 року. І нам не треба пояснювати, що відповідати на безглузді провокації ворога не потрібно. Часто чуємо, що йде обстріл. Але не по нас. По їхніх позиціях. Придивилися — дійсно, луплять по своїх. Що там у них коїться — не знаємо. Але часто трапляється, коли починають відкривати вогонь у наш бік, а снаряди вибухають біля їхніх окопів», — розповів цьогорічний випускник військового вишу Юрій.
 
В оперативно-тактичному угрупованні «Луганськ» наголосили, що тим часом українські військові теж укріплюються й готові до будь-яких провокацій iз боку противника.