«Ніяка» кінцівка: Світоліна не змогла пробитися до чвертьфіналу Уїмблдону

12.07.2017
«Ніяка» кінцівка: Світоліна не змогла пробитися до чвертьфіналу Уїмблдону

Еліна Світоліна останньою з українок залишила «одинак» на Уїмблдоні-2017. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Не раз доводилося чути та й бачити, як аура великої спортивної арени надихала спортсменів на великі звершення.

Маючи на цьогорічному Уїмблдоні високий четвертий рейтинговий номер, Еліна Світоліна мала цілком достатньо підстав, аби свою гру 1/8 фіналу проти чинної переможниці «Ролан Гарросу», 13-ї ракетки планети Олени Остапенко з Латвії, зіграти на одному з основних кортів Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету.

Утім рішення організаторів виявилося трохи дивним — дуель вельми серйозних опоненток вирішили провести на скромному корті номер «12».

Зрештою, після поєдинку, котрий завершився на користь Остапенко, володарка ґрунтового «шлема»-2017, ставши на крок ближче до підкорення ще одного великого турніру, отримала підстави заявити, що «варта більшого, ніж 12-й корт».

 
«Я була здивована таким рішенням. І це при тому, що Еліна — п’ята ракетка світу. Думаю, наш матч був дуже цікавий для уболівальників. А нас поставили на корт №12. Сподівалася, що ми зіграємо на більшому корті», — наголосила Остапенко.
 
Натомість післяматчева риторика першої ракетки України більшою мірою стосувалася того, що в протистоянні з представницею Латвії вона змогла продемонструвати менше половини свого потенціалу.
 
Можливо, грала б Світоліна на більш визначному корті, не говорила б вона, в підсумку, що її заключний поєдинок на Уїмблдоні-2017 вийшов «ніяким».
 
«Я знаю свою суперницю вже років зо два і не здивована рівнем її гри. Остапенко грала дуже агресивно і навіть у складних ситуаціях клала м’яч на лінію. Про свою гру мені навіть сказати нічого, якщо чесно. Олена грала дуже здорово, а я не показала і 50 відсотків свого рівня. Але я задоволена, як склався трав’яний сезон, Уїмблдон. Я і в цьому матчі боролася до самого кінця», — відзначила Світоліна.
 
Доволі легко віддавши суперниці першу партію — 3:6, у другому сеті Еліна віднайшла в собі сили, аби в поєдинку зародилася інтрига.
 
Поступаючись з рахунком 5:2, українка спромоглася вийти вперед у сеті (6:5) та мала всі шанси зрівняти рахунок за партіями.
 
Утім Остапенко не дозволила українці цього зробити, з восьмої спроби реалізувавши матч-бол. У підсумку 3:6, 6:7 (6:8) — й українська надія на цьогорічному Уїмблдоні — доволі рано залишає змагання. 
 
Щоправда, для вітчизняного тенісу досягнення Світоліної є знаковим, адже раніше до 1/8 фіналу на Уїмблдоні ніхто з вітчизняних тенісисток не діставався.
 
Додамо, що так само, на стадії 1/8 фіналу, припинили свої виступи в парних змаганнях на трав’яному «шлемі» й Леся Цуренко та Людмила Кіченок, які поступилися чесько-американському дуету — Белліс/Вондроушова — 4:6, 2:6.
 
Що ж стосується головних рейтингових зірок турніру, то лідер посіву — німкеня Ангелік Кербер — розпрощалась зі статусом першої ракетки світу, поступившись іспанській тенісистці Гарбіньї Мугурусі.
 
Це означає, що вже найближчим часом на вершину жіночого тенісу зійде абсолютно нова королева.
 
Виграє румунка Сімона Халеп свій чвертьфінал у британки Йоханни Конти, саме вона очолить рейтинг WTA.
 
В іншому ж випадку новою тенісною примою стане Кароліна Плішкова з Чехії.
 
Не обійшлося без гучної сенсації й у чоловічому розіграші, в якому другий тенісист планети — іспанець Рафаель Надаль — в п’ятигодинному марафоні поступився Жилю Мюллеру — 3:6, 4:6, 6:3, 6:4, 13:15.