Про Україну не забули: найголовніше про візит Генсека ООН до Києва

11.07.2017
Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш 9 липня відвідав Київ.
 
«Дуже важливо забезпечити повну повагу режиму припинення вогню, зокрема щодо тих домовленостей, які існують. ООН відстежує і ми готові підтримати всі зусилля і нормандської четвірки, і тристорон­ньої контактної групи, ОБСЄ, та робити все необхідне для того, щоб сприяти вирішенню кризи, яка триває довгий час», — сказав Ґутерріш після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Києві. 
 
«Ситуація в Україні постійно перебуває на порядку денному ООН. Про неї ніхто не забув», — запевнив Генсек ООН.
 
«Ви можете бути впевнені, що для нас це залишається на порядку ден­ному. Ми не забуваємо про цю ситуацію. Ми хочемо покращувати і вдосконалювати нашу підтримку, як у гуманітарній роботі: підтримувати український уряд у цьому напрямку і забезпечити ті дії, які допоможуть подолати ті виклики, з якими стикаються люди, що опинилися в складних життєвих обставинах», — додав Генеральний секретар ООН.
 
Він також додав, що «ООН і надалі продовжуватиме свою діяльність щодо гуманітарної допомоги постраждалим унаслідок російської агресії на сході». Також пан Ґутерріш зазначив, що в ООН готові посилити співпрацю з українським урядом та надати йому допомогу в реформах.