Пенсії — 3000 гривень: Ляшко пропонує альтернативу пенсійній реформі уряду

11.07.2017
Пенсії — 3000 гривень: Ляшко пропонує альтернативу пенсійній реформі уряду

Ляшко на автобусній зупинці в Чернігові поговорив iз людьми про наболіле.

Пенсійна реформа від РПЛ передбачатиме підвищення та осучаснення пенсій, подолання соціальної несправедливості, а не підвищення пенсійного віку та страхового стажу, як пропонує уряд.
 
«У законопроекті урядової пенсійної реформи чітко написано — для отримання мінімальної пенсії потрібно 35 років страхового стажу, а якщо в людини немає такого стажу, вона має право вийти на пенсію тільки у 65 років.
 
Тобто уряд хоче підняти і трудовий стаж, i пенсійний вік. Середня тривалість життя в Україні — 62-63 роки. Таким чином, більшість  українців просто не отримають пенсії, бо не доживуть до них, хоча і все життя сплачували внески до Пенсійного фонду», — обурився Ляшко.
 
На думку народного депутата, урядова пенсійна реформа не вирішує головної проблеми — подолання бідності в Україні. Натомість фракція Радикальної партії знає, як це зробити.
 
«Для того щоб були високі пенсії, українці повинні мати високі зарплати. А якщо 4 мільйони людей в державі отримують мінімальну зарплату, то вони матимуть і таку ж мізерну пенсію. Ми вимагаємо радикально підвищити мінімальну зарплату — з 1 жовтня вона має бути 5000 гривень, а з нового року — зрости ще на 1500 гривень і так — три наступні роки.
 
Щоб мінімальна зарплата в Україні була хоча б 10000 гривень на місяць», — підкреслив лідер опозиційної фракції.
 
Мінімальна пенсія, за радикалів, повинна бути 3000 гривень. Кошти для негайного підвищення пенсій у держбюджеті є, впевнений Ляшко.
 
«У результаті підвищення вдвічі мінімальної зарплати з нового року ми маємо додаткові надходження до Пенсійного фонду — близько 12 млрд. гривень. Вважаємо, що за рахунок цих коштів є можливість насамперед перерахувати так звані соціальні пенсії півмільйону людей, які отримують 947 грн. на місяць, та збільшити пенсії людям, які мають по 30, 40, 50 років трудового стажу, а отримують 1500 гривень на місяць», — підсумував народний депутат.