Із коньяком і горіхами: рецепт неймовірного черешневого варення

05.07.2017
Що не кажіть, а літо, яким би спекотним воно було, взимку — це ніби мрія. А мрії, як відомо, здійснюються.
 
Щоб мрія про літо — ваша і ваших рідних — взимку мала практичне втілення, треба мати на столі слоїчок із запашним черешневим варенням.
 
Отож перший крок до мрії — приготувати це варення уже зараз.
 
На 1 кг черешні потрібно 1 кг цукру, 300 мл води, 100 мл коньяку і лимон. 
 
Насамперед помити черешні і видалити кісточки. Збризнути коньяком і залишити настоюватися на годину.
 
З води і цукру зваріть сироп, додайте до нього черешні, доведіть до кипіння і зніміть iз вогню.
 
До ранку наступного дня залиште варення настоюватися.
 
Потім знову довести варення до кипіння, додати нарізаний скибочками лимон і варити ще 5 хвилин.
 
Так само залишити настоюватися на ніч.
 
Поставити варення на вогонь — на 20 хвилин при постійному помішуванні. І нарешті розлити в стерильні банки і закрутити. 
 
А якщо полюбляєте і черешні, і горіхи, поєднайте їх у надзвичайно ароматному і хрумкому варенні.
 
Крім кілограма черешні та кілограма цукру, ще знадобиться 1,5 склянки води, лимон, 300 г волоських горіхів і пакетик ваніліну. 
 
Насамперед видалити кісточки з помитих черешень. Волоський горіх нарізати шматочками, вкласти шматочки горіхів у кожну ягоду черешні. 
 
Цукор всипати в каструлю, залити водою і зварити сироп. Залити сиропом черешню і залишити на три години
 
Потім поставити на слабкий вогонь і варити варення, не даючи кипіти, поки ягоди не стануть прозорими. 
 
Наприкінці додати до варення сік iз лимона і ванілін.
 
Гаряче варення розлити в стерилізовані банки і герметично закрити кришками. 
 
Подбайте, щоб і взимку вас не полишало літо!
 
Смачного!