Оперний співак з унікальним голосом Юрій Миненко виконає в Києві світові шедеври

05.07.2017
Оперний співак з унікальним голосом Юрій Миненко виконає в Києві світові шедеври

Мегабиз (Юрій Миненко), опера Леонардо Вінчі «Артаксеркс». (Фото надане агенцією «Дель Арте».)

Співак Юрій Миненко підкорив найкращі оперні сцени світу.
 
А в останні дні Київського театрального сезону уродженець Радомишля Житомирської області вразить контратенором — своїм унікальним голосом, який iз легкістю бере три октави, —
співвітчизників.
Він — єдиний countertenor у світі, який зміг потрапити у фінал світового конкурсу співаків BBC Cardiff Singer of The World. Голос Юрія, який можна почути 5 липня у Національній опері, вважають сучасним еталоном музичного стилю бароко. 
 
«Барокова музика може бути і витонченою, і кришталевою, і нестримною, як рок-музика. Коли контртенори збираються разом, у нас виходить практично рок-концерт! Публіку просто качає, — каже Юрій Миненко. — Моя мрія — привезти в Україну трьох-чотирьох контртенорів і зробити тут такий концерт, який просто переверне свідомість публіки!».
 
Улюбленець концертних залів та оперних театрів Амстердама і Вашингтона, Відня і Хемніца, Лозанни і Парижа виконає у Києві шедеври Ріккардо Броскі, Леонардо Вінчі, Антоніо Вівальді, Георга Фрідріха Генделя, Генрі Перселла, Крістофа Глюка і Джуліо Каччіні.
 
Співак виступить у супроводі камерного оркестру, зібраного з кращих солістів-віртуозів диригентом Романом Кофманом — одним iз найвідоміших диригентів Європи.
 
Маестро презентує в Україні надскладні програми та запрошує до Києва своїх друзів — геніальних музикантів з усього світу. 
 
Романа Кофмана вважають великим інтерпретатором музики бароко, тому концерт з Юрієм Миненком обіцяє подарувати неповторні моменти.
 
Вихованця Одеської музичної академії імені А. В. Неж­данової Юрiя Миненка в Києві вперше побачили i почули на I Міжнародному конкурсі мо­лодих вокалістів ім. Бориса Гмирi, який проводили у 2004-му.
 
Незвичний, високий за тембром голос Юрiя тоді зачарував усіх, як i культура його співу, майстерна вокальна техніка, шляхетна манера поведінки на сцені.
 
Нині виконує співак головні партії в барокових операх на одній сцені з першими світовими зірками в Австрії, Великобританії, Іспанії, Нідерландах, Німеччині, США, Франції, Польщі, Швейцарії.
 
Партії Юрія Миненка: Анній в опері В. А. Моцарта «Милосердя Тита» (Рококо-театр, Шветцінген, Німеччина), Євстафій в опері Г. Ф. Генделя «Ринальд» (Лозаннська опера, Лозанна, Швейцарія), Коррадо в опері А. Вівальді «Гризельда» (опера Санта-Фе, Нью-Мексико, США), Давид в ораторії Ф. Б. Конті «Давид» (Маастрихт, Кампен, Амстердам і Роттердам, Нідерланди), Мегабиз — опера Л. Вінчі «Артаксеркс», Давид — ораторія Г. Ф. Генделя «Саул», альт в ораторії Г. Ф. Генделя «Месія» (Пул, Дорсет, Велика Британія) та «Сонети на вірші Луїзи Лабе» М. А. Дальбаві (Бірмінгем, Велика Британія).