В Україні почнуть виробляти насіння цукрового буряку

05.07.2017
Збори учасників Насіннєвих схем Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) у Празі щойно схвалили звіт Асоціації «Українське насіннєве товариство» про виробництво насіння цукрового буряку в Україні.
 
Презентація українського насіннярства відбулася на запрошення секретаріату Насіннєвих схем ОЕСР, підтвер­джуючи виконання Меморандуму про взаєморозуміння з українським урядом та по­глиблення співробітництва у 2017-18 роках.
 
Представники української делегації взяли участь в обговоренні внесення змін у правила, що стосуються розширення членства у Насіннєвих схемах, та фінансових зобов’язань країн-учасників.
 
Результатом обговорення стала згода розширити участь України у Насіннєвих схемах у контексті цукрового та кормового буряку.
 
Також досягли домовленості, що Секретаріат ОЕСР подасть рекомендації щодо розширення участі України у Насіннєвих схемах Комітету з сільського господарства та Раді ОЕСР.
 
Згідно з рішенням Ради ОЕСР від 16 листопада 2009 року Україна приєдналась до Насіннєвих схем ОЕСР у контексті зернових (кукурудза та сорго).
 
За повідомленням прес-служби Мінагрополітики, у грудні 2014 року Україна розширила участь у Насіннєвих схемах ОЕСР щодо насіння хрестоцвітих, олійних та прядивних культур.
 
А у червні минулого року Мінагрополітики звернулось до секретаріату ОЕСР із заявою стосовно розширення участі у міжнародних Насіннєвих схемах щодо цукрового та кормового буряку.
 
Цього разу вдалося отримати позитивну відповідь, і експортні амбіції українських насіннєвиків знову розширилися.