За будь-яку ціну: на Уїмблдоні українських тенісистів чекає непростий іспит

04.07.2017
За будь-яку ціну: на Уїмблдоні українських тенісистів чекає непростий іспит

Сергій Стаховський успішно подолав кваліфікацію Уїмблдону-2017. (Фото з сайта sapronov-tennis.org.)

Вікова історія, консервативні традиції, почесні гості з королівського двору.
 
Третій в сезоні турнір «Великого шолома» має достатньо аргументів для того, аби тенісний бомонд прагнув за будь-яку ціну потрапити на Уїмблдон.
 
Отримавши перед турніром травму, перша ракетка України Еліна Світоліна довго вагалася щодо можливості своєї участі на трав’яному «шоломі».
 
У підсумку, порадившись з командою, тенісистка «пішла на ризик» й, попри страх погіршити свої фізичні кондиції, заявилася на Уїмблдонський турнір-2017. 
 
«Мрію виграти ці змагання», — сказала найсильніша українська тенісистка.
 
Хоча навряд чи стан здоров’я дозволить Еліні у цьому році реалізувати свою мрію.
 
Нагадаємо, що в 2012 році Світоліна грала у фіналі юніорського Уїмблдону.
 
За нетривалий час нашій тенісній примі вдався неймовірний стрибок у дорослому рейтингу.
 
Від організаторів цьогорічного Уїмблдону вона отримала високий четвертий номер посіву, тож, теоретично, має всі підстави дійти, як мінімум, до півфіналу.
 
Утім поєдинки на кортах Всеанглійського клубу лаун-тенісу та крокету, зазвичай, рідко обходяться без сенсацій. І
 
з урахуванням стану здоров’я Світоліної, котра каже, що проблеми з ногою повністю не зникли, від максимальних прогнозів, думається, взагалі варто відмовитися.
 
Свого часу, плануючи чергове підкорення Уїмблдону, легендарний Роджер Федерер аж ніяк не планував поступитися Сергію Стаховському.
 
Проте в 2013 році наш співвітчизник створив неабияку сенсацію, коли вибив  із розіграшу одного з головних фаворитів турніру.
 
Нинішню форму Стаха навряд чи можна назвати оптимальною. Демонструючи абсолютно нестабільну гру, Сергій тепер змушений пробиватися до основної сітки «шлемів» через кваліфікаційні баталії.
 
Відзначимо, що його відбірковий похід на Уїмблдонi-2017 завершився успіхом. Його ж долю у кваліфікації повторив й Ілля Марченко.
 
Водночас 35-річний Федерер, попри свій не юний вік, сьогодні переживає, по суті, другу молодість.
 
Після тріумфу на Аустраліен оупен-2017 Роджер, без сумніву, знову відчуває в собі сили для підкорення найвищих висот.
 
Стартовим випробуванням на цьогорічному Уїмблдоні для його семиразового переможця буде гра з амбітним українцем Олександром Долгополовим.
 
Легендарний швейцарець передбачає, що Уїмблдон-2017 стане неперевершеним: «Рафа Надаль прекрасно почав сезон, вигравши нещодавно «Ролан Гаррос». Енді Маррей — перша ракетка світу — чинний переможець турніру. Вірю, що він, як і Новак Джокович, на домашньому турнірі гратиме на максимумі можливостей».
 
Загалом, однією з інтриг нинішнього «тра­в’яного шолома» називають турнірне майбутнє колишнього лідера світового тенісу Джоковича. 
 
Після того, як серб залишив тенісну вершину, багато хто з його шанувальників не може зрозуміти причин неймовірно тривалого спаду, котрий спостерігається в грі титулованого тенісиста.
 
«Я довго намагаюся знайти свою кращу гру й повернути собі стабільність», — зізнається Ноло.
 
Розпочавши нещодавно співпрацю з відомим у минулому тенісистом Андре Агассі, серб сподівається повернути собі переможний ритм.