На Донбасі активізувалися ворожі диверсанти та снайпери з російською пропискою

27.06.2017
На Донбасі активізувалися ворожі диверсанти та снайпери з російською пропискою

Українські військові вистежили ворожих диверсантів. (Фото штабу АТО.)

Так зване «хлібне перемир’я», про яке домовились учасники Тристоронньої контактної групи у Мінську минулого тижня й яке передбачало припинення вогню на час жнив, iз 24 червня по 31 серпня, так і не відбулося. 
 
 Звісно, на словах сепаратисти говорять, що «врожайне перемир’я» нібито триває, але на ділі — хоча й із меншою інтенсивністю, але все-таки обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії східного фронту. 
 
«Що ж стосується припинення вогню, на превеликий жаль, за останні два місяці це третя чи четверта домовленість про припинення вогню. Їх постійно порушують iз боку російських гібридних військ. Я не пам’ятаю жодної домовленості, якої б вони дотримувалися.
 
Не більше півдоби тримаються ці домовленості, і вони починають їх порушувати», — констатував минулими вихідними секретар Ради нацбезпеки й оборони Олександр Турчинов.
 
За його словами, минулого тижня окупанти дещо зменшили кількість обстрілів лише завдяки інтенсивній роботі спостерігачів місії ОБСЄ.
 
Не дивно, саме у вихіднi підрозділи ЗСУ ліквідували ворожу ДРГ із Росії: зокрема, було знищено командира диверсантів, який виявився мешканцем російського міста Кіров, ще кілька російських окупантів потрапили в полон.
 
Один iз полонених — житель Алтайського краю.
 
«Унаслідок ужитих заходів чотирьох бойовиків було затримано, а ще двох — командира та одного з диверсантів, які чинили злісний опір бійцям сил АТО, — ліквідовано.
 
Варто зазначити, що загиблий командир групи був громадянином Російської Федерації, родом iз міста Кіров», — повідомили деталі затятого бою з ворожими диверсантами у прес-центрі штабу АТО.
 
Під час затримання окупантів було вилучено зброю: ПКМ — 2 одиниці, СВД — 2 одиниці, АК-74 — 2 одиниці, РПГ-26 — 1 одиниця. Щодо полонених розпочали слідчі дії, процесуальне керівництво над якими здійснює прокуратура сил АТО.
 
Утім Кремль продовжує надсилати на Донбас «гарматне м’ясо» з числа кадрових військових.
 
Днями українська розвідка зафіксувала прибуття кількох груп російських снайперів до окупованого Донецька.
 
За даними керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука,  снайпери  прибули до Олександрівки (західна околиця Донецька) і в район Трудовське (Петровський район Донецька). І додає: «За зовнішніми ознаками — якути або буряти».
 
Загалом ворог порушив «хлібне перемир’я» минулої неділі 23 рази.
 
Зокрема, на донецькому напрямку левова частка ворожих обстрілів iз мінометів і бронетехніки припала на ділянку фронту Кам’янка — Авдіївка. 
 
Утім найскладніша обстановка на луганському напрямку, де бойовики постійно обстрілюють iз мінометів Щастя та Троїцьке.
 
Тоді як на приморському напрямку — відносна тиша.