Після тримісячної перерви запрацював черкаський завод «Азот»

27.06.2017
Після тримісячної перерви запрацював черкаський завод «Азот»

Продукція черкаського «Азоту».

Три місяці згадане підприємство простоювало, бо не було газу.
 
За словами голови правління «Азоту» Віталія Склярова, наразі заводу відновили постачання блакитного палива й уже вдалося виробити 3 300 тонн аміачної селітри.  
 
«Першим до пускових операцій приступив цех із виробництва аміаку та його обидві технологічні нитки, навантажені нині на 90 % проектної потужності. Наступним кроком стали пуски цехів із виробітку слабкої азотної кислоти та аміачної селітри. Поки що ці обидва підрозділи  працюють на 50 % проектної потужності», — зазначає пан Скляров.
 
Також зараз, наголошує він, тривають пускові операції в цеху з виробництва карбаміду і готуються до пуску цехи з виробітку аміаку та карбаміду.
 
Відновити роботу всіх підрозділів і завантажити виробничі потужності на 100 % на підприємстві плану­вали до кінця минулого тижня, що забезпечить добовий випуск 2 тис. 800 тонн аміаку, 2 тис. 50 тонн карбаміду, понад 3 тис. тонн аміачної селітри.
 
Нагадаємо, що з  7 березня  цього року, в розпал весняної посівної, на три азотних підприємства з виробництва мінеральних добрив групи OSTCHEM — черкаський «Азот», «Рівнеазот» та «Сіверськодонецький Азот» — було припинено постачання газу. 
 
До речі, загалом український ринок споживає близько 1,2 млн. тонн азотних добрив.
 
Нинішні виробничі потужності групи OSTCHEM, куди і входить черкаський «Азот», складають близько 350 тис. тонн добрив на місяць.
 
І цього цілком достатньо, щоб забезпечити потреби українських аграріїв до осінньої посівної кампанії 2017 року.