Луценко знову атакував радикала Андрія Лозового: в РПЛ заявляють про тиск

23.06.2017
Луценко знову атакував радикала Андрія Лозового: в РПЛ заявляють про тиск

Команда Радикальної партії заявляє про політичний тиск з боку влади.

З трибуни Верховної Ради Андрій Лозовий заявив, що подання внесли за вказівкою Президента Порошенка.
 
Політик зазначив, що фракція Радикальної партії не підтримує медичну, пенсійну та земельну реформи уряду, тому влада тисне на них. 
 
«На зустрічі з Крістін Лагард Порошенко обіцяв їй назбирати голоси за антинародні реформи, проти яких рішуче виступає РПЛ. Таким чином, Порошенко намагається змусити нас переступити через свої моральні принципи і підтримати реформи. Ніякий тиск не змусить нас відступитися і підтримати знищення медицини, підняття пенсійного віку і продаж землі», — наголосив Лозовий. 
 
Народний депутат зауважив, що має місце й особиста помста Генерального прокурора.
 
«Ми не голосували ні за закон, який дозволяє бути Генпрокурором без освіти, ні за призначення Луценка, ні за драконівські зміни до КПК, якими надали тиранічні повноваження ГПУ. Наша фракція повним складом підписалася за відставку Луценка. Троянський кінь Порошенка має піти!» — підсумував Андрій Лозовий.
 
Лідер фракції Олег Ляшко одностайний зі своїм заступником: подання — це спроба тиску.
 
«Влада шантажує мене та депутатів від Радикальної партії, порушуючи справи на замовлення та вигадуючи неіснуючі злочини. Вони хочуть змусити нас голосувати за пенсійну, земельну та медичну реформи, а також за судову реформу та нові кодекси, щоб дати повну монополію Президенту Порошенку та можливість і далі обдирати українців. Я готовий сісти в тюрму із Лозовим, але я не дам нікому можливості грабувати країну!» — наголосив політик.
 
І додав, що влада переслідує єдину мету — дискредитувати його команду перед українцями.
 
«В Україні, де мільярдами крадуть в оточенні Президента, де Тимошенко разом із Лазаренком вивели в офшори 250 мільйонів доларів, де Льовочкін із Фірташем заробив мільярди на вишках, Лозовий — найбільший корупціонер? Не треба мати українців за дурнів! У це ніхто не повірить», — обурився Ляшко.