У Харкові затримали бандитів, які займалися грабежем i розбоєм по всій Україні

21.06.2017
Банда з шести осіб уперше «засвітилася» півроку тому через свою неймовірну жорстокість.
 
«Напередодні Різдва невідомі озброєні чоловіки ввірвалися до будинку харків’янина, — повідомив виконуючий обов’язки заступника начальника Управління карного розшуку області Олександр Глущенко.
 
— Вони пов’язали потерпілих і почали катувати просто на очах у їхньої 10-рiчної доньки. Принижували зловмисники й саму дівчинку. Після того як батьки таки повідомили, де зберігають коштовності, нападники зникли з награбованим майном». 
 
За час, поки тривав розшук грабіжників, вони ­встигли скоїти не один злочин у різних куточках країни, але днями всі шестеро таки потрапили за ґрати.
 
Добре підготовлену спецоперацію успішно провели працівники Управління карного розшуку і Холодногірського відділу поліції, а також спецпризначенці харківського «КОРДу» під процесуальним супроводом фахівців обласної прокуратури.
 
Під час арешту в затриманих вилучили два пістолети з глушниками, гроші та награбовані коштовності. Наймолодшому з бандитів — 22 роки, найстаршому — 47.
 
Як повідомив Олександр Глущенко, очолював банду 42-річний уродженець Донеччини, який у 1996 році вже потрапляв до в’язниці за вбивство двох міліціонерів.
 
Утім, вийшовши на волю після 15-річного терміну, він зібрав під своїм началом групу чоловіків «із судимістю» й узявся за старе.
 
Наразі проти них відкрито кримінальне провадження за статтею «розбій».
 
Якщо вину підозрюваних буде доведено, їм світить термін від 8 до 15 років.