Він же Гоша, він же Гога: у Москві помер відомий актор Олексій Баталов

16.06.2017
Він же Гоша, він же Гога: у Москві помер відомий актор Олексій Баталов

Олексій Баталов. Останнiм часом актор серйозно хворiв.

Серце Олексія Баталова перестало битися в ніч на 15 червня в одній із московських клінік.
 
Він відійшов тихо, уві сні.
 
Як повідомляють ЗМІ, напередодні, 14 червня, до нього в палату приходив священик, який причастив актора.
 
Клініка в останні півроку стала, по суті, домом для актора.
 
Він мав проблеми з судинами, через це у січні втратив свідомість, упав і зламав шийку стегна, а в лютому йому зробили відновлювальну операцію, після чого він фактивно не покидав лікарняної палати.
 
Усі ці випробування доля вирішила послати Баталову на 89-му році життя. А от що стало причиною смерті актора — не повідомляють.
 
Кажуть, родина Баталова попросила лікарів не розголошувати це. 
 
Олексій Баталов народився 20 листопада 1928 року у Владимирі, що під Москвою, в акторській родині.
 
Вперше вийшов на сцену під час війни в евакуації в Бугульмі, місті в Татарстані (в 2008 році Бугульминському державному російському драматичному театру присвоїли ім’я Олексія Баталова).
 
За свою акторську кар’єру зіграв ролі у майже 40 стрічках. Серед них — оскароносна «Москва сльозам не вірить», «Зірка привабливого щастя», «Три товстуни», «Летять журавлі», «Михайло Ломоносов».
 
Також він займався озвучуванням мультиплікаційних, художніх, документальних фільмів і був режисером. Зокрема, його голосом говорять герої мультиків «Їжачок у тумані», «Пригоди пінгвінятка Лоло», «Гора самоцвітів», «Ключі від часу». 
 
Олексій Баталов був чудовим актором, але світоглядно, на жаль, так і не виріс із ролей радянської людини, яких багато зіграв у кіно. В 2014 році він вітав приєднання Криму до Росії:
 
«Це дуже потрібний клаптик рідної землі! ... Чудово, що в нас знову є Крим! ... Тому що люди там усе одно завжди були нашими».