Ляшко обговорив iз житомирськими доярками пенсійну і земельну реформи

16.06.2017
Ляшко обговорив iз житомирськими доярками пенсійну і земельну реформи

На фермі під Житомиром лідера Радикальної партії пригостили парним молоком, а він у відповідь пообіцяв захищати корів та право селян на роботу.

Час між сесійними тижнями Олег Ляшко провів у «полях» у прямому сенсі слова.
 
Політик об’їздив кілька областей, особливу увагу приділяв візитам у села.
 
Так, на Житомирщині політик відвідав фермерське господарство, де утримують близько півтисячі корів.
 
Політик особисто привітався з кожною дояркою та розповів, що його партія робить для того, щоб корови з села не зникали, а молочна продукція була в ціні. 
 
«Чому ми проти продажу землі? Тому що, коли продадуть землю, прийдуть транснаціональні корпорації, які не триматимуть корів. Не буде ні худоби, ні соціальної сфери в селі. Тому ми за те, щоб не землю продавали, а продукцію. Зокрема молочну», — зазначив Ляшко.
 
Він додав, що влада має цінувати важку працю селян і підняти закупівельну ціну на молоко до рівня рентабельності. 
 
«Вода зараз дорожче коштує, ніж літр молоко. А потрібно цінити труд доярок, які вдосвіта встають, годують, доять, дивляться за коровами цілодобово. Треба важко працювати, щоб отримати той літр молока, тому й ціна на нього має бути відповідна», — акцентував увагу Ляшко. 
 
Народний депутат закликає також запровадити програму дотацій на тваринницьку галузь, кошти на це пропонує взяти з аграрно-сировинного збору. 
 
«Люди не тримають корів, бо це невигідно. Немає державної підтримки. Ми добиваємося, щоб були дотації з державного бюджету на утримання худоби. Наприклад, на кожну вивезену тону зерна потрібно встановити сировинний збір і спрямовувати його на дотації для тваринництва. Треба, щоб було менше свиней при владі, а більше корів у селі!» — наголосив політик. 
 
А ось пенсійний вік Олег Ляшко вимагає не підвищувати, натомість — збільшувати кількість робочих місць та рівень зарплат.
 
«Хочу, щоб жінки виходили на пенсію не в 70 років, а в 55, як зараз пропонує уряд, і щоб отримували нормальну пенсію. Влада каже, що потрібно піднімати пенсійний вік, а ми добиваємося збільшення пенсій та зарплат. Якщо в людей будуть копійчані зарплати, то такими ж мізерними будуть і пенсії. Ми цього не допустимо. Я захищу і наших корів, і право українців на роботу та гідну зарплату!» — пообіцяв лідер РПЛ. 
 
Наостанок, звертаючись до працівниць господарства, Олег Ляшко розчулено зізнався: 
 
«На житомирській фермі мені у тисячу разів приємніше, ніж у гнилому київському політичному болоті. Українські доярки — невтомні трудівниці, щирі, сором’язливі, невибагливі, скромні, добрі, прості і загадкові. Ви найкращі, бо годуєте українців. Хвала рукам, що пахнуть молоком. Бо молоко — це економічна безпека і робота нашим селянам!» — наголосив політик.