П’ятикласна спека: лише за тиждень рятувальникам довелось приборкувати 1720 пожеж

13.06.2017
П’ятикласна спека: лише за тиждень рятувальникам довелось приборкувати 1720 пожеж

Не грайтесь з вогнем. (Фото з сайта zaholovok.com.ua.)

Довгоочікуване всіма літо приносить часом не лише радість, а й чималі неприємності — зокрема, надзвичайну пожежонебезпеку.
 
Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає, що у Миколаївській, Черкаській, Херсонській, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Одеській, Донецькій, Луганській і Київській областях (окрім північних районів) із 12 по 14 червня існує пожежонебезпека 5-го класу. 
 
А якщо врахувати схильність наших громадян до розведення під час відпочинку багать у лісах, парках, на відкритих територіях і досить часто безвідповідального ставлення до їх гасіння після відпочинку, то чергове нагадування ДСНС — не зайве.
 
За статистикою, лише минулого тижня підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснювали виїзди для проведення заходів із запобігання надзвичайним ситуаціям, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів 2 тисячі 163 рази. Було врятовано 39 осіб.
 
Зокрема, було ліквідовано 1 тисячу 720 пожеж і саме на пожежах врятовано 28 осіб. Окрім того, не допущено знищення вогнем 367 будівель і 28 одиниць техніки.
 
Тим часом на пожежах загинуло 19 осіб, а орієнтовні збитки, за оперативними даними ДСНС, становлять 3 млн. 892 тис. грн.