Резонасна справа: злочинцем чи постраждалим є «стрілок» таксистів у Кам’янську

07.06.2017
У резонансній історії в Кам’янську Дніпропетровської області зі стріляниною в таксистів i побиттям їхнiх кривдників у середині травня цього року з самого початку було чимало непорозумінь і неточностей.
 
Її продовженням стало відкриття поліцією Кам’янського, згідно з ухвалою суду, кримінального провадження за фактом жорстоко побиття таксистами Михайла Навроцького за ознаками кримінального правопорушення за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).
 
Ці відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 
Спершу в ЗМІ були хибні повідомлення про те, що «стрілком» був нібито особистий охоронець Дмитра Яроша — Роман Малісевич.
 
Але згодом, після заяви ГО «Державницька ініціатива Яроша» з’ясувалося, що він не стріляв у таксиста, а ось не стримався — його побратим Михайло, який свого часу воював на сході країни й згодом «не отримав психологічної реабілітації».
 
Суперечливі й мотиви стрільби: одна з версій — нібито таксист не захотів відповідати пасажирам на гасло «Слава Україні!», інша ж — не відповідав українською мовою.
 
Колізією є й те, що вогнепальних поранень зазнав не «незговірливий» таксист, а його колега, котрий прибув на підмогу.
 
Варто додати, що адвокат Михайла Навроцького — Сергій Погосян — наполягає на тому, що його підзахисний у ході інциденту був побитий групою таксистів і застосував вогнепальну зброю як самооборону.
 
У лікарні Дніпра у Навроцького в реанімації діагностували важкі травми: відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, внутрішньомозкову травматичну гематому лівої лобної долі, перелом лобної кістки, забійні рани, перелом 4-го и 5-го пальців правої руки, перелом ребер.
 
Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Навроцького без права звільнення під заставу Апеляційний суд Дніпропетровської області 24 травня залишив у силі й продовжив ще на 60 днів.