Кількість загиблих від вибуху в Кабулі сягнула 80 осіб, ще 350 людей — поранені

01.06.2017
Учора приблизно о 8.30 ранку за місцевим часом у дипломатичному кварталі в центрі столиці Афганістану невідомі підірвали автомобіль.
 
Одні свідки повідомляють, що це була вантажівка, інші розповідають про автоцистерну, яка везла воду, ще інші — про бензовоз.
 
Замах здійснено на площі Занбак, в районі якої розташованi президентський палац, посольства кількох західних країн, офіс НАТО, а також міністерства та відомства Афганістану.
 
І цей район Кабула вважається найбезпечнішим, бо тут ретельно охороняють іноземні посольства та інші урядові об’єкти, як поліція, так і сили національної безпеки.
 
Атака вражає масштабами. Кількість жертв уточнюють, але, за попередніми даними, йдеться про щонайменше 80 загиблих та понад 350 поранених.
 
Травмованих доправляють до лікарень, повідомив речник міністерства охорони здоров’я Афганістану Вахідуллах Маджрох.
 
Руйнувань зазнали десятки будівель, понад 30 автомобілів було знищено або пошкоджено. Вибуховою хвилею також повибивало вікна і двері в будівлях за сотні метрів, а густий чорний дим огорнув центр міста.
 
Внаслідок вибуху пошкоджено будівлі посольств Німеччини та Франції.
 
Поки що жодна терористична організація не взяла на себе відповідальності за вибух, але зазначають, що атака сталася у час так званого щорічного «весняного наступу» талібів.
 
Як повідомлялося, з початку цього року в місті сталося щонайменше сім серйозних атак, унаслідок яких загинули та отримали поранення кілька сотень людей.
 
Зокрема, 20 травня в афганській столиці терористи вчинили напад на житловий комплекс міжнародної доброчинної організації Operation Mercy, внаслідок чого загинули місцевий охоронець та громадянка Німеччини.
 
Відповідальність за ці напади брали на себе рух «Талібан» або терористичне угруповання «Ісламська держава».
 
Та найчастіше жертвами подібних замахів стає місцеве цивільне населення.