Ляшко закликав купувати українські трактори, а не іноземні

01.06.2017
Ляшко закликав купувати українські трактори, а не іноземні

Олег Ляшко пообіцяв зробити все, щоб ХТЗ розвивався.

Економіка буде сильною тоді, коли харківські трактори та херсонські комбайни бороздитимуть українські поля.
 
На цьому наголосив Олег Ляшко під час візиту на Харківський тракторний завод.
 
Під час неформального спілкування з політиком працівники цікавилися у нього питанням підвищення зарплат, він розповідав, що робить Радикальна партія для вирішення цієї та інших проблем людей праці.
 
У цехах, де випускають найсучасніші трактори, Ляшка ознайомили з процесом виробництва, розповіли, з якими труднощами стикається завод через відсутність підтримки держави.
 
Політик уважно слухав та обіцяв передати все почуте владі. 
 
«Лукашенко нещодавно заявив, що заїде в Україну на своїх тракторах. Не буде цього. Білоруси, звичайно, відстоюють свої інтереси скрізь. І ми так маємо робити. Ми до них приїдемо на українських тракторах! А для цього ми маємо вести правильну державну політику», — зазначив народний депутат.
 
Олег Ляшко переконаний: щоб фермери мали змогу купувати сільгосптехніку, потрібно запровадити програму дешевих кредитів.
 
«Трактор коштує мільйон гривень. У фермера таких грошей, звичайно, немає. Ми пропонуємо, щоб із цього мільйона частину коштів, скажімо, 300 тисяч гривень, компенсувала держава. Решту — 700  тисяч — фермер може взяти в кредит і купити цей трактор. Це називається політика протекціонізму. Так роблять США, Китай, Туреччина та багато інших країн. Ми теж повинні так робити, адже від цього виграють усі — люди матимуть зарплату та роботу, підприємства сплачуватимуть податки у бюджет, а фермерські господарства зможуть розвиватися», — пояснив лідер РПЛ. 
 
Олег Ляшко підкреслив, що пріоритетним завданням для його команди є підтримка таких підприємств, як ХТЗ.
 
«Наше завдання, щоб більше тракторів, у тому числі й Харківського тракторного заводу, їздили на українських полях. Тоді ви матимете роботу, нормальну зарплату, а значить, і можливість годувати свої сім’ї. Якщо ж на українських полях їздитиме імпортна техніка, то ви втратите і роботу, і зарплату. Чому ми маємо годувати іноземних робітників, а не своїх, українських? Це неприпустимо», — акцентував увагу політик.
 
Оглянувши цехи та поспілкувавшись iз колективом, Ляшко й сам вирішив згадати молодість, як він починав свою трудову біографію трактористом.
 
Проїхався на тракторі вздовж виставкового павільйону заводу.
 
Після чого подарував трактористу Михайлу Івановичу годинник — на знак вдячності, що дозволив йому порулити.
 
«Хай цей годинник настукає вам сто років життя і мільйон тракторів!» — побажав Ляшко.