70 років українській медіа-освіті: Інститут журналістики КНУ ім. Т. Шевченка відзначив одразу два ювілеї

30.05.2017
Цьогоріч Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка відзначав одразу два ювілеї: 70 років в Україні загалом та в КНУ зокрема вивчають медіа-освіту, а ще й відбувся 50-й фестиваль «Журналістська весна», який збирає випускників.
 
Організаторами «Жур­­­­­­­на­лістської весни» — заходу, який проходить у стінах Інституту журналістики, що став правонаступником раніше профільного факультету, — є студенти, які самостійно складають програму фестивалю, запрошують гостей, друкують лімітовані випуски газет, шукають спонсорів, сприяють усуненню бар’єру між педагогами та майбутніми профі. 
 
Ювілейна «Журналістська весна» тривала лише впродовж одного дня, хоча зазвичай продовжується впродовж тижня.
 
Але цей день був насичений подіями.
 
З десятої ранку в корпусі по вулиці Мельникова, 36 почали збиратися студенти поточних курсів, випускники та викладачі.
 
Гостям було запропоновано пригоститися свіжою випічкою на благодійній ярмарці, переглянути архівні дитячі та студентські світлини викладачів і відомих випусників Інституту, узяти участь у професійних медіа-майстернях і конкурсах, переглянути виставку творчих доробків викладачів.
 
У холі на першому поверсі розстелили червону доріжку, прикрасили залу яскравими повітряними кульками, встановили стенди для фото- та автограф-сесій.
 
А на завершення усіх чекав приємний подарунок — торт від голов­ного кухаря Інституту. 
 
За прикладом західних університетів, Інститут журналістики сприяв появі на світ Асоціації випускників — платформи, що сприяє комунікації між різними поколіннями студентів, допомагає роботодавцям знаходити потенційних працівників медійної галузi, створювати, поліпшувати та поширювати нові проекти й ідеї.
 
Деканат на чолі з Володимиром Різуном вітав гостей зі святковим днем, проводив вручення нагород та відзнак.
 
Студенти демонстрували таланти на сцені: танцювали вальс, виконували музичні та вокальні номери.