Українські тенісисти вдало стартували на престижному «Ролан Гаррос»

30.05.2017
Відсутність у числі претендентів на цьогорічний «Ролан Гаррос» неперевершеної Серени Уїльямс не могло не вплинути на її колег-тенісисток.
 
Навряд чи хтось із них іще до старту Відкритого чемпіонату Франції-2017 розпочав ділити «шкуру» нездобутого трофею, проте без передчуття можливого тріумфу точно не обійшлося.
 
Німкеня Ангелік Кербер до Парижа прибула в статусі першої ракетки планети, проте зі сподіваннями додати до своїх перемог на «Аустреліен оупен» та «Ю-Ес оупен» іще й ґрунтовий «шолом» їй довелося розпрощатися вже після першого кола, коли вона сенсаційно в двох сетах поступилася росіянці Катерині Макаровій — 2:6, 2:6.
 
Що вдієш, але, як видно, повільний паризький ґрунт — не найкраще для німкені покриття.
 
З часу початку своєї професіональної кар’єри вона далі чвертьфіналу тут жодного разу не проходила.
 
Цьогорічний же результат Кербер у столиці Франції сміливо можна записувати до переліку її антирекордів.
 
У кар’єрі досвідченого Сергія Стаховського, котрий, мимоволі записавшись до ветеранського клубу, нині намагається відшукати в собі другу молодість, були значно успішніші події, ніж удалий старт на «Ролан Гарросі».
 
Утім, зважаючи на необхідність долати на цьогорічному «РГ» кваліфікаційний бар’єр, його перемога в першому колі основної сітки має подвійну вагу.
 
Якщо ж зважити на те, що перед турніром Стаховський переніс ангіну, то його виступ у Парижі вже можна вважати успішним.
 
Зрештою, перегравши у фіналі кваліфікації чеха Яна Сатрала — 3:6, 6:2, 7:6, у стартовому матчі основного турніру 31-річний наш співвітчизник у трьох сетах переграв представника Тайваню Янь-Сунь Лу — 6:3,  6:4, 7:6.
 
А от для уродженки Миколаєва Катерини Козлової, котра також удало подолала кваліфікацію «РГ»-2017, стартовий поєдинок головного турніру не приніс задоволення.
 
Потрапивши, згідно з жеребкуванням, на свою досвідченiшу співвітчизницю — Лесю Цуренко — 23-річна миколаївка лише й спромоглася, що виграти чотири гейми в першому сеті — 4:6, 0:6.
 
«Приємно, що нарешті тут змогла пройти до другого кола. Інша справа, що для цього довелося перемогти українку. Утім саме завдяки тому, що я добре знаю гру Каті, я й змогла подолати цей бар’єр», — поділилася своїми подвійними емоціями друга ракетка України Цуренко.
 
При цьо­му Леся поскаржилася на складні погодні умови, в яких їй довелося грати.
 
«Перебувала на межі теплового удару», — зізналася вона, визнавши, однак, що в подібних умовах перебувала й її опонентка у стартовому поєдинку.