Фактор Різатдінової: українські «художниці» не змогли вибороти жодної медалі на ЧЄ

23.05.2017
Фактор Різатдінової: українські «художниці» не змогли вибороти жодної медалі на ЧЄ

(Новий олімпійський цикл українські «художниці» розпочали без своєї прими Ганни Різатдінової.)

На цьогорічному «Кубку Дерюгіної», який після чотирирічної перерви знову приймав столичний Палац спорту, очікувалося повернення на гімнастичний килим лідера вітчизняної збірної, бронзової призерки Олімпіади-2016 в Ріо Ганни Різатдінової.
 
Проте, обмежившись лише одним номером змагальної програми, а далі, пославшись на травму, іменита грація припинила свої виступи на представницькому турнірі, пообіцявши, щоправда, скоро повернутися до змагань.
 
Чемпіонат Європи, котрий минулого уїк-енду проходив у Будапешті, міг стати хорошим плацдармом для «камбеку» Різатдінової, проте в числі учасниць ЧЄ Ганни не було.
 
Не виключено, що за два місяці, котрі минули від Кубка Дерюгіної, спортсменка не встигла залікувати травму, тож вирішила не форсувати події.
 
Однак, не виключено, що Різатдінова взагалі може не повернутися до великих змагань, вирішивши, так би мовити, дати дорогу молодим.
 
Однак, очевидно, в тренерському штабі збірної України не надто хочуть прощатися з талановитою гімнасткою, котра за прикладом Ганни Безсонової могла б зробити повторний похід за олімпійською відзнакою.
 
На відміну від збірної Росії, де працює справжній конвеєр iз підготовки олімпійських чемпіонок, у нашої країни подібних ресурсів просто немає.
 
Відтак сподіватися на досвідчену Різатдінову в українській команді будуть до останнього.
 
Хоча, без сумніву, там розуміють, що для художньої гімнастики 27 років — а саме стільки буде Ганні на час Олімпіади-2020 в Токіо — вік не оптимальний.
 
Приміром, у збірній Росії, котра, як відомо, є законодавицею мод у художній гімнастиці, практично кожен олімпійський цикл починають нові дійові особи.
 
Одразу після Ігор у Ріо олімпійська чемпіонка та віце-чемпіонка турніру «художниць» — Яна Кудрявцева та Маргарита Мамун — заявили про призупинення своєї кар’єри, передавши таким чином золоту естафетну паличку своїм наступницям — сестрам Аверіним — Діні та Арині.
 
Російський дует дуже потужно провів європейський форум, вигравши всі індивідуальні фінали.
 
Зрозуміло, що, маючи такий персональний результат, перемогли росіянки і в командній першості.
 
А от побачити їхню силу в багатоборстві не вдалося, адже абсолютна першість у Будапешті не розігрувалася.
 
Щодо української команди, котру представляли Вікторія Мазур, Альона Д’яченко та Єва Мелещук, то колективними зусиллями вихованки школи Дерюгіної посіли шосте місце.
 
Особисті старання лідера «синьо-жовтих» Мазур були оцінені суддями за приблизно схожим сценарієм. У двох фіналах, куди пробилася Вікторія, — з м’ячем та булавами — вона фінішувала сьомою.